×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-27
Atjaunotajās Siguldas pils kompleksa ēkās top telpas uzņēmējdarbībai

Par iespēju nomāt pašvaldībai piederošās telpas Siguldas pils kompleksa ēkās tikša­nās laikā novembra beigās informēja Sigul­das novada pašvaldības pārstāvji, plānojot 2018.gada vasaras sezonu uzsākt trīs atjau­notajās Siguldas pils kompleksa ēkās.

Īstenojot Siguldas pils kompleksa attīstības stratēģiju, šā gada februārī tika uzsākta vēs­turisko ēku pārbūve, lai, noslēdzoties būvnie­cības darbiem, iegūtu nomas platības vairāk nekā 1370 kvadrātmetru platībā. Telpu nomas tiesību izsole trīs atjaunotajās ēkās plānota 2018.gada pavasarī, kopumā nodrošinot vis­maz 56 jaunas darbavietas. Pēc veiktā teri­torijas labiekārtojuma apmeklētājiem tiks atvērts arī pils dārzs, kur nomas platības pēc pārtraukuma būvniecības laikā atgūs suvenī­ru tirgotāji jau iepriekš uzstādītajos kioskos. 2018.gada pavasarī plānots rīkot nomas tiesību izsoli uz vienu kiosku, kas būs pieejams mazumtirdzniecības pakalpojumu nodrošināšanai ar bezalkoholisko dzērienu un pārtikas piedāvāju­mu.

Tāpat pašvaldība plāno 2018.gadā ierīkot sezonāla rakstura paviljonu Siguldas pils kom­pleksa iekšējā pagalmā dažādu kultūras un iz­klaides pasākumu norisei. Papildinot lielformāta koncertu klāstu, kas nākamajā gadā norisināsies Livonijas ordeņa Siguldas pilsdrupu estrādē, šajā teritorijā plānoti pasākumi mazākam apmeklē­tāju skaitam, lai bagātinātu kultūras piedāvā­jumu brīvdienās. Turpinot vēsturiskā Siguldas pils kompleksa atjaunošanu, 2018.gadā sāksies Jaunās pils ēkas pārbūve un iekštelpu restau­rācija, kā arī Dārznieka mājas pārbūve. Līdz­tekus pašvaldība meklē risinājumus bijušās brūža ēkas izmantošanai, sabiedrisko tualešu nodrošināšanai, kā arī pārējās apkārtējās teri­torijas attīstībai.

Siguldas pils kompleksa ēku pārbūve un teritorijas labiekārtošana notiek ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu 3 085 516,71 eiro apmērā, darbu kopējām izmak­sām sasniedzot gandrīz piecus miljonus eiro. Ie­pirkuma procedūras rezultātā vērienīgo pārbūvi uzticēts veikt pilnsabiedrībai „RERE Būve 1”. Darbus plānots pabeigt līdz 2018.gada vasaras sezonai. Teritorijas attīstībā kopumā tiks ieguldī­ti vairāk nekā 10 miljoni eiro. Par telpu nomas iespējām aicinām konsultēties ar pašvaldības aģentūras „Siguldas Attīstības aģentūra” direk­tori Lauru Skrodeli, rakstot uz e-pasta adresi laura.skrodele@sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldība starpreģionu sadarbības programmas URBACT III ietvaros īsteno projektu INT-HERIT jeb „Mazu un vidēja izmēra Eiropas pilsētu kultūras mantojuma stratēģiju ieviešanas tīkls”, iesaistoties ar Siguldas pils kompleksa un Jaunās pils stratēģijām, nodrošinot to īstenošanu augstākā kvalitātē.

 

 


 

 

 

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi