×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2017-12-28
Siguldas biznesa inkubatorā norit aktīva darbība

Kopš 2016.gada rudens Siguldā darbojas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Siguldas biznesa inkubators, kur visu šo periodu noris aktīva darbība, tādējādi veicinot biznesa vidi reģionā.

Siguldas biznesa inkubatorā pirmajā darbības gadā atbalstu saņēmuši 33 ideju autori un uzņēmēji. Šobrīd pirmsinkubācijas posmu absolvējuši pirmie 15 dalībnieki. Lielākā daļa savas biznesa idejas attīsta tālāk, savukārt daļa dalībnieku, veicot tirgus analīzi, ir secinājuši uzņēmējdarbību tomēr neuzsākt, vai tiem papildus nepieciešami vēl tirgus pētījumi. Viens uzņēmējs pēc pirmsinkubācijas posma pabeigšanas veiksmīgi startējis un uzņemts inkubācijā.

Šajā rudenī pirmsinkubācijā uzņemti seši jauni ideju autori, kas savu ideju vēl tikai testē vai meklē atbilstošāko biznesa darbības modeli, piedalās apmācībās un saņem individuālas konsultācijas.

Savukārt inkubācijas posmā darbojas 11 Komercreģistrā reģistrēti uzņēmumi. Inkubācijas dalībnieki papildus konsultatīvajam atbalstam saņem arī finansiālu atbalstu – līdzfinansējuma veidā tiek segtas 50% izmaksas pakalpojumiem, kas iepirkti publiskā iepirkuma rezultātā, kā arī tie var startēt konkursā uz inkubatora piešķirtajiem grantiem. Inkubācijas klienti var pieteikties uz divu veidu grantiem: līdz 10 000 eiro apmērā specifiskiem pakalpojumiem (prototipēšana, testēšana, ekspertu konsultācijas u.c.) un līdz 5000 eiro apmērā aprīkojuma (ražošanas iekārtu, materiālu un izejvielu) iegādei. Lai pieteiktos aprīkojuma grantam, uzņēmumam ir jābūt biznesa inkubatora klientam vismaz vienu gadu.

Biznesa inkubatora dalībnieku darbības jomas ir gan vilnas audumu, dizaina somu izgatavošana un gumijas grīdas segumu ražošanu, gan galda spēļu, sveču, atstarotāju, bērnu rotaļlietu un mēbeļu ražošana, gan IT risinājumi. SIA „MAAJAS” – zīmola Nature King Cradle radītāji, kas izgatavo dizaina šūpulīšus bērniem, šī gada „Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas" ceremonijā saņēma Siguldas biznesa inkubatora īpašo balvu kā uzņēmums ar lielāko izaugsmes dinamiku.

Lielākā daļa ideju autoru (52%) ir siguldieši, taču biznesa inkubatorā darbojas arī jaunie uzņēmēji no Ādažu (12%), Limbažu (12%), Garkalnes (12%), Salacgrīvas (6%) un Mālpils novada (6%).

Kā galveno priekšrocību, darbojoties biznesa inkubatorā, klienti novērtē iespēju veidot jaunus biznesa kontaktus un savstarpēji tīkloties, piedalīties apmācībās un gūt iedvesmu no interesantiem lektoriem, dzirdēt uzņēmēju pieredzes stāstus, kā arī izmantot kopā strādāšanas biroju Siguldā. Co-working jeb kopā strādāšana ir jauns, augošs un stabils virziens darba vietas veidošanā, jo cilvēkiem kļūst arvien aktuālāka vide, kurā tie atrodas. Tā ir iespēja dalīt kopīgu biroju, satikt citus cilvēkus, socializēties, iegūt jaunus biznesa kontaktus. Siguldas biznesa inkubators veido šādu vidi Siguldā, tāpēc aicinām ikvienu interesentu iesaistīties kopīgu ideju radīšanā un realizēšanā.

Šī gada laikā biznesa inkubatora klientiem ir notikušas apmācības par dažādām uzņēmējam būtiskām tēmām: pārdošanu, eksportu, grāmatvedību, neiromārketingu, tikšanās ar inkubatora mentoriem, darbnīca par Facebook reklāmu. Katrs klients paralēli strādā pie biznesa kanvas modeļa izveides un mārketinga stratēģijas izstrādes. Sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības domi notikuši jau divi Siguldas novada Uzņēmēju forumi.

Dalībniekiem tika organizētas informatīvas tikšanās un darbnīcas arī Ādažos, Garkalnē, Salacgrīvā, Limbažos, Alojā, Saulkrastos. Biznesa inkubators piedalās arī ideju novērtēšanā biznesa ideju konkursos Siguldas un Alojas novadā.

Uzņemšana Siguldas biznesa inkubatorā inkubācijas posmā jau reģistrētiem uzņēmumiem, kas nav vecāki par trim gadiem, notiks reizi pusgadā. Nākamā uzņemšanas komisija būs 2018.gada 5.aprīlī. Savukārt ideju autoriem pirmsinkubācijas posmā, kur sešu mēnešu laikā var testēt ideju, pētīt tirgu, veikt aprēķinu un modelēt sava biznesa attīstību, uzņemšana notiek nepārtraukti.

Lai jaunajiem uzņēmējiem sniegtu praksē balstītas zināšanas, LIAA, kas koordinē biznesa inkubatoru darbību, veido mentoru tīklu. Siguldas biznesa inkubatora klientiem ir iespēja saņemt mentoru konsultācijas specifiskajos uzņēmējdarbības jautājumos. Mentoru tīkls tiek veidots, lai biznesa inkubatora dalībnieki laikus varētu saņemt praktiskus padomus, konsultācijas un idejas, kā tikt galā ar konkrētiem izaicinājumiem un problēmām, balstoties uz mentoru praktisko pieredzi vai izmantojot mentoru sociālo kapitālu.

Ikviens, kurš vēlas kļūt par daļu no mentoru tīkla un atbalstīt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, var sazināties ar biznesa inkubatora darbiniekiem pa tālruni 62400903 vai e-pastu sigulda@liaa.gov.lv.

Siguldas biznesa inkubatora pakalpojumi ir pieejami 12 novadu teritorijās – ne tikai Siguldas, bet arī Alojas, Ādažu, Carnikavas, Garkalnes, Inčukalna, Krimuldas, Limbažu, Mālpils, Salacgrīvas, Saulkrastu un Sējas novadu uzņēmējiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem.

LIAA biznesa inkubatori tiek finansēti ERAF projekta „Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators" ietvaros.

LIAA Siguldas biznesa inkubatora aktivitātēm var sekot līdzi arī Facebook lapā.

Informāciju sagatavoja:
Signe Millere
Siguldas biznesa inkubators


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi