×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-01-04
Pedagogi dodas pieredzes apmaiņā uz Vīlandes ģimnāziju

3.janvārī Siguldas Valsts ģimnāzijas pedagogi devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Igauniju, Vīlandes ģimnāziju – ēku, kura sastāv no divām veiksmīgi apvienotām celtnēm, vecā ēka ir restaurēta kā kultūrvēsturisks piemineklis, saglabājot savu autentiskumu ar koka dēļu grīdām un augstajām griestu velvēm, bet jaunā ēka ir modernās arhitektūras paraugs – lieliski piemērota mūsdienu izglītības procesa vajadzībām.

Pedagogi tika laipni sagaidīti, skolas direktore sniedza vispārīgu izklāstu par skolas vēsturi un tās darbības pamatprincipiem, kam sekoja ekskursija pa iestādi, apskatot funkcionālos mācību kabinetus un telpas. Pedagogus pozitīvi pārsteidza iespaidīgais skolas telpu dizains – izcils un patīkams telpu apgaismojums, vairākslāņu un izvēles gaismas ķermeņi, brīvā zona skolēniem: sēžamkāpnes, pufi un sēžamspilveni.

Pēc kopīgās ekskursijas pa izglītības iestādi pedagogi tika sadalīti grupās atbilstoši metodiskajam centram, un kopā ar šīs jomas pārstāvi no Vīlandes ģimnāzijas devās apspriest konkrētākus mācību procesa jautājumus un sadarbības formas.

Pēc Vīlandes ģimnāzijas apciemojuma pedagogi atzina, ka šī skola iedvesmo un tādas gribētu redzēt arī savas skolas telpas – tīras, vienkāršas un ērtas, kā arī modernu telpu iekārtojumu, plašas auditorijas un modernas laboratorijas. Vīlandes ģimnāzija noteikti ir nākotnes skola, uz ko tiekties arī Siguldā – ar ļoti augstu demokrātijas pakāpi, kas bija sajūtama sarunās ar kolēģiem.

Tā kā Vīlandes ģimnāzija ir spēcīgi attīstīta gan infrastruktūras, gan mācību procesa ziņā, Siguldas Valsts ģimnāzijas ir ieinteresēta veidot ciešu sadarbību, arī caur tādiem ārvalstu finansētajiem projektiem, kā Erasmus+ un Nordplus.

Tuvākā sadarbība plānota šajā vasarā, Vīlandes ģimnāzijas skolēniem viesojoties Siguldā uz mākslas plenēru.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece
Juta Upīte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi