×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-01-10
Notiks Felicitas diena teātra cienītājiem

Svētdien, 14.janvārī, Siguldas pagasta Kultūras namā aicināti teātra entuziasti un interesenti, lai atcerētos izcilo novadnieci, režisori un teātra pedagoģi Felicitu Ertneri (1891 – 1975).

 

 

 

 

 

  • Plkst.12.00, turpinot Felicitas Ertneres misiju – aktieru meistarības pilnveidi, notiks meistardarbnīca Siguldas un apkārtnes amatierteātru aktieriem „Žests”, ko vadīs režisori Juris Rijnieks, Valdis Lūriņš un teātra pedagoģe Ligita Smildziņa. Dalībnieki aicināti pieteikties līdz 11.janvārim, zvanot uz tālruni 26432154.
  • Plkst.16.00 ikviens aicināts uz teatrāli muzikālu brīdi pie Felicitai Ertnerei veltītā pieminekļa „Žests”, Institūta ielā 5A
  • Plkst.16.30 Siguldas pagasta Kultūras namā sarunas pie kafijas tases „Personība teātrī. Iedvesma sabiedrībā. Atbildība politikā.” Tikšanos vadīs teātra zinātnieces Guna Zeltiņa un Silvija Geikina. Notiks arī Pierīgas novadu amatierteātru skates uzvarētāju apbalvošana.

Felicita Ertnere (1891 – 1975) dzimusi Siguldas pagasta „Spriguļu” mājās, vienā no sava laika inteliģentākajām un sabiedriski aktīvākajām dzimtām Siguldā. Mācījusies komerczinības Rīgā un Pēterburgā, skatuves kustību mākslu apguvusi Leshafta Augstākajos sieviešu kursos un S. Aueres Ritma un plastikas institūtā. Darbojusies Rīgas Tautas augstskolas dramatiskajā studijā un 30 gadus kā kustību konsultante, režisore, teātra pedagoģe bijusi Eduarda Smiļģa līdzgaitniece Dailes teātrī. Bet „Spriguļu” mājas Siguldā izveidojās par savdabīgu Siguldas kultūras centru, jo Ertneru mājās viesojušies daudzi ievērojami kultūras darbinieki – Alfrēds Antmanis-Briedītis, Vilis Segliņš, Lilija Ērika, Lilija Štengele, Eduards Smiļģis un Rainis. 1991.gadā blakus „Spriguļu” mājām atklāja Solveigas Vasiļjevas veidoto pieminekli Felicitai Ertnerei „Žests”.

Ieeja pasākumos un dalība meistarklasēs – bez maksas. 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi