×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-01-23
Siguldas Valsts ģimnāzijā piemin barikāžu laiku

22.janvārī Siguldas Valsts ģimnāzijas 10. un 12.klašu skolēni un viņu audzinātājas pulcējās pie ugunskuriem, lai uzzinātu par notikumiem, ko dēvējam par barikāžu laiku Latvijas neatkarības atgūšanas procesā. Pie atmiņu ugunskura pievienojās arī 8.b klase ar audzinātāju Daigu Jēkabsoni, 9.a klase ar audzinātāju Anitu Milleri un 9.b klase kopā ar audzinātāju Ilzi Koļesnikovu.

Ar skolēniem tikās un savus iespaidus pastāstīja tā laika liecinieki – Juris Ivars Čivčs un skolotāja Daina Bērziņa. Lai labāk izjustu tā laika apstākļus, skolēni bija sagatavojuši tēju, maizītes un cepumus, jo tieši tā toreiz tika cienāti barikāžu aizstāvji – šādu cienastu viņiem atnesa Rīgas iedzīvotāji. Runātāji aicināja jauniešus iejusties tā laika situācijā un atbildēt, kādu lēmumu būtu pieņēmuši viņi, kā arī apliecināja, ka arī tagad būtu gatavi doties uz barikādēm vēlreiz.

Šogad janvāri aprit 27 gadi kopš 1991.gada barikāžu dienām, kad neatkarības atbalstītāji no 13. līdz 27.janvārim bija gatavi aizstāvēt savu brīvību pret iespējamām militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem. Tas bija pagrieziena punkts, kad cilvēki bija apņēmības pilni nosargāt savu zemi un tā bija nevardarbīgās pretošanās izpausme, masveidīga gatavība aizsargāties bez ieročiem.

Informāciju sagatavoja:
Anita Ūdre
Sabiedrisko zinātņu metodiskā centra vadītāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi