×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-01-29
Siguldas pilsētas vidusskolēni Erasmus+ vizītē Francijā

Grupa Siguldas pilsētas vidusskolas desmito klašu skolēnu aizvadījuši nedēļu Francijā Erasmus+ projekta „You can be a hero” mācību vizītē. Projekta mērķis ir iepazīt problēmas, kas saistītas ar sociālo iekļaušanos un motivēt skolēnus pieņemt lēmumus reālās dzīves situācijās.

Vizītes mērķis bija apzināt problēmas, kas rodas, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām iekļaujoties sabiedrībā, kā arī veidot dažādus sadarbības modeļus. Strādājot internacionālās grupās, skolēni iepazinās ar situāciju katrā no dalībvalstīm, konkrētiem sadarbības variantiem Francijā. Bija iespēja tikties ar cilvēkiem, kas māca kalnu slēpošanas prasmes cilvēkiem ar invaliditāti, izmantojot unikālas ierīces. Kopā ar ratiņbasketbola entuziastiem jaunieši piedalījās improvizētā turnīrā.

Viss iepriekš minētais skolēniem deva iespēju apgūt jaunas sociālās kompetences, sadarbību un komunikāciju internacionālā vidē, kā arī spēju kritiski vērtēt situācijas un pieņemt lēmumus.

Projekts „You can be a hero” tiek realizēts sadarbībā ar skolām no Francijas, Portugāles un Grieķijas. Ar Šampanjolas licēju Francijā Siguldas pilsētas vidusskolu saista ilgstoša un veiksmīga sadarbība. Kopā realizēti jau četri Comenius un eTwinning projekti. Divu gadu laikā projektā taps tiešsaistes spēle par lēmumu pieņemšanu dažādās problemātiskās dzīves situācijās, tādēļ katrā vizītē jauniešiem ir jāapgūst arī jaunas informācijas tehnoloģiju prasmes.

Nākamā projekta dalībnieku tikšanās būs pavasarī Portugālē.

Informāciju sagatavoja:
Skolotāja Ināra Vimba


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi