×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-01-29
Veselības aprūpes sistēmas reformas rezultātā paplašinās Siguldas slimnīcas pakalpojumu klāstu

Veselības aprūpes sistēmas reformas rezultātā Siguldas slimnīcā tiks paplašināts pieejamo pakalpojumu klāsts – reforma paredz, ka slimnīcai būs jānodrošina darbība trīs obligātajos profilos – terapijā, hronisku pacientu aprūpē un ķirurģijā, savukārt 24 stundas diennaktī steidzamās medicīniskās palīdzības sniegšanai būs jānodrošina trīs speciālisti – ķirurgs un internists, kā arī anesteziologs-reanimatologs un, ņemot vērā, ka slimnīcā ir dzemdību nodaļa, arī ginekologs-dzemdību speciālists un pediatrs-neonatologs.


„Siguldas slimnīcai šīs reformas rezultātā nebūs daudz izmaiņu, jo jau pašlaik mēs nodrošinām lielāko daļu no iepriekšminētajiem pakalpojumiem. Mēs esam vienīgā aprūpes slimnīca ar funkcionējošu dzemdību nodaļu, kas pēc pagājušā gada 1114 pieņemtām dzemdībām ir piektā lielākā valstī. Siguldas slimnīcā nav likvidēta ķirurģijas nodaļa – tā strādā valsts pasūtījuma ietvaros kā dienas stacionārs un veic lielās plānveida operācijas maksas programmā diennakts režīmā. Savukārt uzņemšanas nodaļā visu diennakti strādā steidzamās medicīniskās palīdzības punkts, kas sniedz ambulatoru palīdzību akūtu traumu un terapeitisku saslimšanu gadījumā. Reformas rezultātā slimnīca papildus nodrošinās plānveida īslaicīgās ķirurģijas gultas vietas ķirurģijas nodaļā, kur operācijas apmaksās Nacionālais veselības dienests,” norāda SIA „Siguldas slimnīca” valdes loceklis Valdis Siļķe.

Pašvaldību reformas rezultātā SIA „Siguldas slimnīca” kopš 2009.gada pieder Siguldas novada pašvaldībai. Pateicoties Siguldas slimnīcas aktīvajam darbam, kā arī pašvaldības investīcijām, slimnīca ir veiksmīgi pārvarējusi krīzes gadus un šobrīd turpina attīstīt gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem pieejamo pakalpojumu klāstu – pēdējo gadu laikā slimnīcā realizēti vairāki investīciju projekti.

„Siguldas novada pašvaldība ik gadus Siguldas slimnīcas atbalstam – darbības nodrošināšanai, infrastruktūras uzlabošanai un nepieciešamās aparatūras iegādei – atvēl aptuveni 100 000 eiro. Pērn pašvaldībai piederošajai Siguldas slimnīcai iegādāts dzemdību galds, krioterapijas iekārta, veikta lifta izbūve poliklīnikas ēkā un citi ieguldījumi. Savukārt šogad ar pašvaldības atbalstu tiks iegādāta jauna funkcionālās diagnostikas sistēma, mazuļu reanimācijas galds, vēl viena fototerapijas iekārta jaundzimušajiem, kā arī vēl viens kardiotokogrāfs ar bezvada zonžu sistēmu, kas nodrošinās augstu mātes un mazuļa izmeklējumu precizitāti un drošību. Tāpat plānots iegādāties piecas funkcionālās gultas ķirurģijas nodaļai un veikt infrastruktūras sakārtošanas remontdarbus,” par atbalstu novadnieku veselības aprūpei stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Jāpiebilst, ka slimnīcu pakalpojumu pieejamības uzlabošanā Latvijā tuvākajos gados plānots ieguldīt 15,8 miljonus eiro. Arī Siguldas slimnīcai būs iespēja pretendēt uz atbalstu darbībai. Pašlaik top investīciju projekts, kas paredz tuvāko trīs gadu laikā Siguldas slimnīcas 3.aprūpes nodaļas renovācijai un tehniskajam nodrošinājumam ieguldīt 770 650 eiro, no tiem 85% būs Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalsts, 9% – valsts finansējums, 6% – slimnīcas finansējums.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā iedzīvotāju izvietojumu un augsta līmeņa specifisku veselības aprūpes pakalpojumu augstās izmaksas, veselības aprūpes sistēmas reformas rezultātā sarežģītāko veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu paredzēts koncentrēt Rīgā un nacionālās nozīmes attīstības centros, savukārt zemāka līmeņa slimnīcas koncentrēsies uz veselības aprūpes pamatpakalpojumu sniegšanu, kas uzlabos pamatpakalpojumu pakalpojumu pieejamību pēc iespējas tuvāk iedzīvotājiem. Veselības ministrija skaidro, ka izmaiņas plānotas, izvērtējot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, kvalitāti un izmaksu efektivitāti, kā arī, lai nodrošinātu elastīgu pāreju uz sarežģīto veselības aprūpes pakalpojumu koncentrāciju sistēmiski svarīgajās slimnīcas un pēc iespējas plašāku veselības aprūpes pamatpakalpojumu pieejamību sadarbības teritorijas iedzīvotājiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi