×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-01-30
Laurēni mācās dabā

Laurenču sākumskolas 1.–2.klašu dabaszinību pulciņa dalībnieki divu nedēļu laikā centās izprast, ko dara dzīvnieki ziemā.

Vispirms pētīšana sākās ar komandas darbu, aktīvi meklējot atbildes uz jautājumiem par dzīvnieku pārziemošanu. Skolēni attīstīja sadarbības un savu grupas biedru pārliecināšanas prasmes, izmantojot zināmos faktus par konkrēto dzīvnieku uzvedību. Kad pārziemošanas jautājums bija izpētīts, pulciņa dalībnieki devās āra vidē, lai noskaidrotu, vai skolas tuvākajā apkārtnē ziemas periodā var atrast kādu dzīvnieku pēdas. Uzmanīga apkārtējās vides pētīšana deva rezultātu: skolēni atklāja gan zaķu un stirnu, gan peles pēdas, kas ļāva secināt par dzīvnieka pārvietošanās virzienu un iespējamajiem motīviem.

Tajā pašā laikā 1.a klases skolēni aktīvi rūpējās par putnu labklājību. Putnu barošana ir izveidojusies par sava veida tradīciju arī Latvijā un putnu barotavas ir labs veids, kā jau no mazotnes sākt izprast norises dabā, tādēļ 1.a klases skolēni kopā ar Dāvida Beinerta mammu dabaszinību stundā izgatavoja putnu barotavas, kas kalpo arī kā skaists dārza vai balkona rotājums. Skolēni strādāja grupās, pielietoja savas zināšanas matemātikā un mājturībā.

Laurenču sākumskolas skolēni novēl būt vērīgiem un arī ziemas laikā pamanīt sev apkārt esošos dzīvniekus!

Informāciju sagatavoja:
Laurenču sākumskolas skolotājas
Santa Šūmane un Daina Bojāre


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi