×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-01
Turpinās Siguldas novada Kultūras centra pārbūves darbi

Turpinot Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukciju, no decembra ēkā ir pieslēgta apkure un sākušies iekšdarbi. Uzsākta Lielās zāles skatuves tehnoloģiju izbūve, daļā telpu tiek veikti krāsošanas darbi. Līdztekus tiek izbūvēti elektrības un vājstrāvu kabeļi. Ir pabeigta fasādes rekonstrukcija, kas ieguvusi jaunu veidolu – vizuālo risinājumu, kurā attēlots smilšakmens atsegums pie Velna alas.

Kultūras centra ēka ir būvēta 1962.gadā un kopš tā laika būtiski remontdarbi tajā nebija veikti. Apjomīgā pārbūve tika sākta 2016.gada beigās, un tās rezultātā Kultūras centrs iegūs trīs mēģinājumu telpas orķestra, kora un dejotāju vajadzībām, paplašinātu skatuvi, kā arī papildu sēdvietas skatītājiem un jaunas noliktavas telpas. Tāpat tiks veikta teritorijas labiekārtošana, celiņu, laukumu izbūve.

Jāpiebilst, ka no decembra Siguldas novada Kultūras centra vadītāja pienākumus uzticēts veikt Latvijā zināmam izrāžu un pasākumu režisoram Mārtiņam Eihem. Viņš absolvējis Latvijas Kultūras akadēmijas režijas nodaļu. Pirmās darba gaitas uzsācis Liepājas teātrī, vēlāk iestudējis izrādes arī citos Latvijas teātros, līdztekus organizējot publiskus pasākumus un teātra festivālu bērniem un jauniešiem.

„Vienmēr esmu bijis atvērts jauniem izaicinājumiem. Šobrīd par tādu ir kļuvis Siguldas novada Kultūras centrs, tā atvēršana un piepildīšana ar jēgpilnu kultūras un mākslas saturu. Manuprāt, Kultūras centram ir jākļūst par vietu, kur satiekas dažādu paaudžu un interešu cilvēki. Mums ar savu piedāvājumu ir jāieinteresē gan tādi, kuri ar mākslu un kultūru ir uz jūs, gan tos, kuri skaidri zina savas vēlmes. Un jāspēj pārsteigt,” uzsākot darbu, pauž Mārtiņš Eihe.

Daļa no Kultūras centra rekonstrukcijas izmaksām 1 921 171,03 eiro apmērā tiek segtas, īstenojot  projektu „Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Siguldas novada Kultūras centra ēkā”, kam finansējums piešķirts Emisijas kvotu izsoļu instrumenta projektu konkursā „Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana – zema enerģijas patēriņa ēkas”. Pārējo finansē Siguldas novada pašvaldība, ņemot aizņēmumu Valsts kasē. Kopumā novada Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcijas izmaksas ir gandrīz astoņi miljoni eiro. Atklāta konkursa rezultātā darbus uzticēts veikt SIA „MONUM”.

Atjaunotais Siguldas novada Kultūras centrs durvis vērs šajā gadā.

Pēc projekta īstenošanas enerģijas patēriņš apkurei uz ēkas aprēķina būs 32.60 kWh/m2 gadā. Projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums 44 568.79 kg CO2/gadā.

 

 

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi