×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-05
Siguldas Valsts ģimnāzijā ciemojas Laurenču sākumskolas skolēni

Projektu nedēļas laikā Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.klašu skolēni pētīja, kā ir radušies dažādi svētki, kā tie ir attīstījušies laika gaitā un kā tiek atzīmēti mūsdienās.
Projektu nedēļas noslēguma dienā 9.c klase pie sevis ciemos uzaicināja Laurenču sākumskolas 6.klases skolēnus un viņu audzinātāju Agnesi Poļakovu.

Jāpiebilst, ka pirms vairākiem gadiem Agnese, mācoties augstskolā, savu pedagoģisko praksi veica tieši Siguldas Valsts ģimnāzijā, sadarbojoties ar 9.c klases audzinātāju Ivetu Celmiņu.

Tā kā vairāki „laurēnu” sestklasnieki nākamgad visticamāk mācīsies mūsu skolā, sākumā pastāstījām viņiem, ka rudenī visi kopā grandiozi svinēsim skolas 100 gadu jubileju, bet pēc dažiem gadiem mācīsimies jaunā ēkā, kas būs ļoti skaista un moderna. Spriežot pēc ciemiņu mirdzošajām acīm, interese par Siguldas Valsts ģimnāziju radās.

9.c klases skolēni atbilstoši saviem pētītajiem svētkiem bija noformējuši galdiņus un sagatavojuši cienastus. Pēc stāstījuma par Jāņiem visus pacienāja ar sieru un pīrādziņiem, bet Ziemassvētku aprakstītāji mums piedāvāja cepumus. Interesantu cienastu bija izdomājuši Lāčplēša dienas pētītāji – viņi mums deva nogaršot konfektes lāča formā, veidojot vārdu saspēli ar svinamās dienas nosaukumu. Skolēni, kuri pētīja 18.novembra un Baltā galdauta svētkus, izceļot patriotismu, piedāvāja nogaršot konfekšu fabrikas „Laima“ saldumus. Savukārt grupa, kas mums stāstīja par retāk svinētiem svētkiem (Mārtiņdienu, Dziesmu un deju svētkiem, Starptautisko sieviešu dienu, kapusvētkiem), deva nogaršot vafeļu torti, jo tā esot bijusi kā īpašs cienasts 8.marta svinībās padomju laikā.

Kad visi 9.c klases skolēni bija pastāstījuši par svētku svinēšanu dažādos laikos, Laurenču sākumskolas bērni izrādīja interesi par mūsu skolu un, sēžot pie mājinieku galdiem, uzdeva dažādus jautājumus par to, kā mēs te dzīvojam, mācāmies un izturamies cits pret citu. Kopā ar devītajiem viņi izstaigāja mūsu skolas gaiteņus, īpaši izpētot planšeti, kurā attēlota „nākotnes skola”.

Paldies Laurenču sākumskolas bērniem par viņu ciema kukuli un interesanto stāstījumu par saviem projekta darbiem. Gaidīsim viņus mūsu skolā arī 1.septembrī!

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
latviešu valodas skolotāja,
9.c klases audzinātāja
Iveta Celmiņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi