×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-05
Informācija par klaiņojošiem suņiem un viņu čipēšanu

Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka suņiem, kuri vecāki par sešiem mēnešiem, ir obligāti jābūt ar implantētu mikroshēmu jeb mikročipiem un reģistrētiem Lauksaimniecības datu centra datubāzē. Mikročipēšanu veic veterinārārsts un maksa par šo procedūru ir aptuveni 30 eiro, savukārt reģistrēt dzīvnieku Lauksaimniecības datu centra datubāzē ir iespējams arī Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā.

Atgādinām, ka papildu drošībai pašvaldības Pakalpojumu centrā iespējams suni bez maksas reģistrēt arī Siguldas novada Dzīvnieku reģistrā un saņemt pie kakla siksnas piestiprināmu žetonu, kas dzīvnieka atrašanas gadījumā ļautu atradējam informēt Pašvaldības policiju par žetona numuru, lai policijas inspektori operatīvi varētu sazināties ar dzīvnieka īpašnieku. Siguldas novada Pašvaldības policijas inspektoriem ir mikročipu lasītājs, kas nolasa mikročipa numuru, ļaujot uzzināt mājdzīvnieka īpašnieka vai turētāja kontaktinformāciju, kas pieejama Lauksaimniecības datu centrā.


Mājdzīvnieku reģistrēšana

Lai reģistrētu mājas (istabas) dzīvnieku Lauksaimniecības datu centra datubāzē, dzīvnieka īpašniekam pašvaldības klientu apkalpošanas speciālistiem jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, mājdzīvnieka pase, kurā veikta veterinārārsta atzīme par dzīvniekam implantēto mikroshēmu, kā arī jāaizpilda dzīvnieka reģistrācijas veidlapa. Mājdzīvnieka reģistrācija vienotajā valsts reģistrā ir maksas pakalpojums – maksa par dzīvnieka reģistrāciju ir 3,50 eiro, un to iespējams apmaksāt pašvaldības Pakalpojumu centra kasē.

Mājdzīvniekus Lauksaimniecības datu centra datubāzē iespējams reģistrēt arī pie veterinārārsta, kā arī Lauksaimniecības datu centra tīmekļa vietnē. Pārliecināties par to, vai mājdzīvnieks ir reģistrēts Lauksaimniecības datu centra datubāzē, iespējams šeit.


Aicina ziņot par klaiņojošiem dzīvniekiem

Siguldas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr.4 „Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Siguldas novadā” nosaka mājas (istabas) dzīvnieku – suņu un kaķu – reģistrēšanu, turēšanas kārtību Siguldas novada administratīvajā teritorijā, kā arī nosaka dzīvnieka īpašnieka (turētāja) tiesības un pienākumus, atbildību par noteikumu neievērošanu, kā arī klaiņojošu dzīvnieku izķeršanu Siguldas novada administratīvajā teritorijā.

Klaiņojoši dzīvnieki, ja tie nav čipēti vai tiem nav piestiprināts reģistrācijas žetons, tiek nogādāti dzīvnieku patversmē „Mežavairogi” Ķekavas novadā vai dzīvnieku patversmē „Labās mājas” Juglā. Profilaktiskos nolūkos Siguldas novada Pašvaldības policija kopā ar speciālistiem no dzīvnieku patversmes veic arī reidus Siguldas novada teritorijā. Dzīvnieka īpašniekam, saņemot savu mīluli atpakaļ, jāsedz suņa transportēšanas un uzturēšanas maksa par patversmē pavadīto laiku. Jāatzīmē, ka saskaņā ar noslēgto līgumu dzīvnieku patversme „Mežavairogi” nodrošina arī Siguldas novada teritorijā mirušo dzīvnieku utilizāciju.

Siguldas novada Pašvaldības policija atgādina, ka ziņot par jebkuriem konstatētiem dzīvnieku turēšanas pārkāpumiem vai klaiņojošiem dzīvniekiem, novadnieki aicināti zvanot uz diennakts mobilā tālruņa numuru 26160288 vai rakstot uz e-pasta adresi policija@sigulda.lv.


Pastaigas ar suņiem

Pašvaldības policija informē, ka turpmāk pastiprināti tiks pievērta uzmanība bezatbildīgiem suņu īpašniekiem, kuri neievēro normatīvo aktu prasības, nepieskata savus dzīvniekus, nenodrošina tiem atbilstošus un drošus turēšanas apstākļus un nesavāc sava dzīvnieka ekskrementus. Pašvaldības policija atgādina, ka suņu īpašniekiem, vedot pastaigā suni, līdzi jāņem maisiņš suņa ekskrementu savākšanai. Maisiņi pēc ekskrementu savākšanas jāutilizē jebkurā atkritumu urnā, kas izvietotas visos pastaigu maršrutos gar veloceliņiem, gājēju ietvēm, pie atpūtas soliņiem un citviet novada zaļajās zonās, jo dzīvnieku izkārnījumi, ievietoti maisiņā, utilizējami kā jebkuri sadzīves atkritumi. Saskaņā ar pašvaldības noteikumiem doties pastaigā ar suni ir aizliegts Svētku laukumā, Siguldas pils kompleksa teritorijā, Raiņa parka un citos bērnu rotaļu laukumos, kā arī skvēros un valsts vai pašvaldības iestāžu sporta laukumos.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi