×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-09
Šonedēļ novadā – Siguldas 90 gadu jubileja, Sirsnības svētki, slēpošanas sacensības un citas aktivitātes

Piektdien, 9.februārī

Plkst.11.00
Sacensību „S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionāts 2018” 2.posms Fischer Slēpošanas centrā. Tajā dalībniekiem sevi būs jāpierāda šķēršļu un veiklības distancē, slēpojot brīvajā stilā. Šķēršļu un veiklības distance būs jaunums ne tikai šajās sacensībās, bet Latvijā kopumā. Dalība – bez maksas.

Plkst.14.00 Izstādes „Siguldai – 90. Pilsētas vadība no 1928. līdz 2018.gadam” atklāšana Siguldas novada bibliotēkā. Izstāde atspoguļo Siguldas pilsētas attīstību laikā no 1928.gada līdz mūsdienām, kā arī vairāk nekā 20 pilsētas vadītāju veikumu Siguldas izaugsmē attiecīgajā laika posmā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.17.00 Iedzīvotāju tikšanās par satiksmes infrastruktūras attīstību Siguldā novada Tūrisma informācijas centrā (Ausekļa ielā 6).

Sestdien, 10.februārī

Plkst.8.30
Jogas nodarbība Allažu Sporta centrā. Dalība – bez maksas.

Plkst.10.00 Jogas nodarbība Jūdažu Sabiedriskajā centrā. Dalība – bez maksas.

Plkst.10.00 Distanču slēpošanas nodarbība pieaugušajiem Fischer Slēpošanas centrā sertificēta trenera vadībā. Lai piedalītos, ir jāpiesakās iepriekš, zvanot uz tālruni 29118847 vai 67970262, jo vietu skaits ir ierobežots. Pieaugušajiem jānodrošina savs slēpošanas inventārs, ja nepieciešams, to varēs iznomāt Fischer Slēpošanas centrā. Dalība – bez maksas.

Plkst.11.00 Sirsnības svētku meistardarbnīcas Siguldas pagasta Kultūras namā. Tajā ģimenes ar bērniem aicinātas piedalīties „Rotaļu čumurā”, kur ikviens varēs apgūt jaunas prasmes. Mazākos apmeklētājus priecēs radošās darbnīcas „Ir laiks… apgūt!”. Tajās prasmes piedāvās apgūt: jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis”, tautas un lietišķās mākslas studija „Vīgrieze”, Līga Zadināne, Agita Zālīte, Elmārs Gaigalnieks, Jānis Purcens, Baiba Kupča, Aina Erte, Gundega Pētersone, Sandra Kanča, Madara Lemberga, Juris Mūrmanis un Aiga Auziņa. Ikviens varēs mācīties apgūt senos amatus –  sveču liešanu, aušanu, izšūšanu, rotu darināšanu, pīņu pīšanu, karošu rakstu zīmēšanu un gleznošanu. Tāpat arī varēs doties senās un ne tik senās rotaļās. Plkst.12.00 par noskaņu gādās pūtēju ansamblis „Sigulda”. Ieeja – bez maksas.

Plkst.11.00 Siguldas Sporta skolas sacensības kalnu slēpošanā Siguldas pilsētas trasē.

Plkst.11.00 Tikšanās ar siguldieti, gleznu autoru Jāni Purcenu Siguldas pagasta Kultūras namā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.11.30 Jogas nodarbība Mores pagasta Tautas namā. Dalība – bez maksas.

Plkst.12.00 Distanču slēpošanas nodarbība novada bērniem, izglītības iestāžu audzēkņiem Fischer Slēpošanas centrā sertificēta trenera vadībā. Lai piedalītos, ir jāpiesakās, zvanot uz tālruni 29118847 vai 67970262, jo vietu skaits ir ierobežots. Dalība – bez maksas.

Plkst.12.00 Radošā ziepju darbnīca Jūdažu Sabiedriskajā centrā. Ieeja – bez maksas.

Plkst.16.00 „MASTER” balvas izcīņa kalnu slēpošanā Siguldas pilsētas trasē.

Plkst.19.00 Koncerts „Ir laiks...” Siguldas pagasta Kultūras namā. Tajā kopā ar Dailes teātra aktrisi Aiju Dzērvi tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kas ir mīlestība un kur to meklēt. Siguldas pagasta Kultūras nama amatiermākslas kolektīvu koncertā varēs izdzīvot Viļņu Jāņa stāstu, meklējot īsto un vienīgo brīnumzālīti. Uz koncertu aicina bērnu vokālā grupa „Zibsnis”, jauniešu deju kolektīvs „Vizbulīte”, Siguldas pagasta pūtēju orķestris, senioru deju kopa „Preilene” un jauktais koris „Sigulda”. Ieeja – bez maksas.

Plkst.19.00 Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora „Sōla” koncerts „Veca mīlestība nerūs” koncertzālē „Baltais Flīģelis”. Koncerts veltīts latviešu teātra 150.gadadienai, un tajā skanēs dziesmas no teātra izrādēm, kas veltītas mīlestībai. Uzstāsies arī instrumentālā grupa – Jānis Miltiņš un draugi. Biļetes cena – no 5 līdz 10 eiro, ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – 20% atlaide. Biļetes nopērkamas „Biļešu paradīze” kasēs vai pasākuma norises dienā stundu pirms sākuma – koncertzāles „Baltais Flīģelis” kasē.

Plkst.21.00 Sirsnības svētku balle Siguldas pagasta Kultūras namā. Ieejas maksa – 8,5 eiro, ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – 7 eiro.

Izstādes

  • Izstāde, veltīta dzejniecei Ārijai Elksnei 90 gadu jubilejā Siguldas pagasta Centra bibliotēkā.
  • Tematiskā literatūras izstāde par drošību internetā Siguldas pagasta Centra bibliotēkā.
  • Literatūras izstāde, veltīta dzejniecei Ārijai Elksnei 90 gadu jubilejā Jūdažu bibliotēkā.
  • Cikla „Latvijas Kultūras kanons” materiālu izstāde „Paulam Kundziņam – 130” Allažu pagasta bibliotēkā.
  • Vijas Vāveres fotoizstāde „Ziemas vēstneši” Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
  • Siguldieša Jāņa Purcena gleznu izstāde „Lamināts” Siguldas pagasta Kultūras namā.
  • Izstāde „Siguldiešu atmiņas par pilsētu. Siguldai – 90” Siguldas novada bibliotēkā.
  • Vijas Vāveres foto izstāde „Lieli svētki Ziemelim” Allažu pagasta bibliotēkā.
  • Informējoša izstāde Vispasaules drošāka interneta dienā „Drošāks internets sākas ar tevi!” Siguldas novada bibliotēkā.
  • Valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla patriotiskās lirikas izstāde Siguldas novada bibliotēkā.
  • Izstāde „Es palikšu jums neizdibināta ...”. Dzejniecei Ārijai Elksnei – 90 Siguldas novada bibliotēkā.
  • Izstāde „Siguldai – 90. Pilsētas vadība no 1928. līdz 2018.gadam” Siguldas novada bibliotēkā.
  • Grafiķa Valda Villeruša darbu izstāde „Asamblāžas” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi