×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-09
Siguldas Valsts ģimnāzija piedalīsies starptautiskos izglītības pētījumos

2018.gadā Siguldas Valsts ģimnāzija aicināta piedalīties divos starptautiskos pētījumos, kurus sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju veic Latvijas Universitāte. Siguldas Valsts ģimnāzija iesaistīsies starptautiskā mācību vides pētījumā un starptautiskā skolēnu novērtēšanas programmā, kuru izstrādājusi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (ESAO) (angliski – OECD jeb Organisation for Economic Co-operation and Development).

Starpvaldību organizācija ESAO ir dibināta 1961.gadā, un tā apvieno 35 attīstītākās pasaules valstis, tai skaitā arī 22 Eiropas Savienības dalībvalstis. ESAO veic uz pierādījumiem balstītu analīzi un pētījumus ikvienā tautsaimniecībā nozīmīgā jomā (ekonomiskā politika, izglītības, sociālā, veselības politika u.c.). Tas dod iespēju valstī realizēt politiku, kas balstīta uz pasaules ekonomiski attīstītāko valstu pieredzi, pieļautajām kļūdām un gūtajiem secinājumiem.

Starptautiskajā mācību vides pētījumā „TALIS” (angliski – The Teaching and Learning International Survey) tiks iegūta informācija par skolotājiem, mācīšanu un skolotāju ietekmi uz skolēnu mācīšanos starptautiskā un nacionālā mērogā. Šajā pētījumā apmēram 20 Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotājiem un vadībai būs jāatbild uz aptaujas jautājumiem tiešsaistē internetā. Aptaujas laiks nepārsniegs vienu stundu, to būs iespēja izpildīt divu mēnešu laikā.

Starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmas „PISA” (angliski – Programme for International Student Assessment) 2018.gada pamatpētījuma dalībnieki ir visu veidu izglītības iestāžu 35 piecpadsmit gadus vecie skolēni. „PISA 2018” galvenā satura joma ir lasīšana, testos būs iekļauti arī matemātikas, dabaszinātņu un finanšu kompetences uzdevumi. Kā inovatīva satura joma „PISA 2018” pētījumā ir iekļauta globālā kompetence.

Piedalīšanās ESAO pētījumos kopā ar visām attīstītākajām pasaules valstīm nozīmē, ka mēs izvirzām šobrīd pasaulē visaugstākos standartus gan savas valsts izglītības sistēmai un tās pilnveidei, gan pētnieciskā darba līmenim un pētniecības metodēm, ar kurām starptautiski salīdzinoši novērtējam Latvijas izglītības kvalitāti.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb ESAO ir starptautiska attīstīto valstu ekonomikas organizācija, kura atzīst demokrātiskas un brīvā tirgus ekonomikas principus. Organizācijas galvenā mītne atrodas Parīzē.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
direktora vietniece
Juta Upīte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi