×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-12
Aicina iesaistīties „Silto džemperu dienā”

Bērnudārzs „Ieviņa” un Siguldas 1.pamatskola kā Siguldas Ekoskolas iesaistījušās starptautiskā akcijā „Silto džemperu diena”, kura norisināsies 16.februārī un kuras mērķis ir izglītot sabiedrību par klimata pārmaiņām, veicinot videi un klimatam draudzīgākus paradumus.
Siguldas Ekoskolas aicina kampaņā iesaistīties ikvienu Siguldas izglītības iestādi un pašvaldības organizācijas, lai kaut nedaudz mazinātu ietekmi uz klimata pārmaiņām.

„Silto džemperu dienā” skolās tiks nedaudz samazina temperatūra telpās, un visi tiks aicināti uzvilkt siltāku džemperi, kas arī simboliskā veidā apliecinās atbalstu iniciatīvai. Papildus tam skolas organizēs arī citus izglītojošus pasākumus un integrēs klimata pārmaiņu tēmu mācību stundās.

Kampaņa aizsākās 2005.gadā, kad Flandrijas reģiona Ekoskolas, Kioto protokola iedvesmotas, rīkoja pirmo „Silto džemperu dienu”. Tās ideja bija atgādināt par klimata pārmaiņu mazināšanas mērķi, aicinot veikt vienkāršas ikdienas darbības – piemēram, samazināt apkures jaudu un uzvilkt siltāku džemperi, biežāk braukt ar velosipēdu, ēst vietējo pārtiku, izslēgt elektroierīces, kad tās nelietojam, un citas līdzīgas iniciatīvas. Šajā dienā izdevās Flandrijas teritorijā uzskatāmi samazināt radītos ogļskābās gāzes izmešus, kā arī veicināt skolēnu, uzņēmēju un varas iestāžu pārstāvju informētību par klimata pārmaiņu problemātiku.

Kopš 2016.gada kampaņa aktīvi rosina uz savstarpēju sadarbību arī globālā līmenī, iesaistot Ekoskolas no visas pasaules, kā arī citus dalībniekus. „Silto džemperu dienu” izmanto kā rīku sadarbības tīklu veidošanai starp skolām, organizācijām, uzņēmumiem, pašvaldībām un pat valstu valdībām, lai kopīgi sniegtu lielāku ieguldījumu siltumnīcas gāzu emisiju samazināšanā un klimata pārmaiņu novēršanā.

Esiet aktīvi un palīdzēsim mūsu planētai zaļot!

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pirmsskolas izglītības iestādes „Ieviņa”
vadītājas vietniece izglītības jomā,
Ekoskolas koordinatore
Ilze Rence


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi