×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-19
Martā sāksies pirmklasnieku reģistrēšana uzņemšanai novada skolās

1.martā plkst.8.00 sāksies bērnu reģistrēšana mācībām Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1.klasēs 2018./2019.mācību gadam. Bērnu reģistrēt 1.klasei būs iespējams, iesniedzot iesniegumu klātienē izvēlētajā skolā, vai elektroniski – pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Topošo pirmklasnieku, kuram kādā no pilsētas skolām jau mācās brāļi vai māsas, pieteikšana norisinās no 12. līdz 28.februārim.

Plānots, ka skolas gaitas novada izglītības iestāžu 1.klasēs sāks aptuveni 250–260 novadā deklarētie bērni. Siguldas novada skolu kapacitāte ir pietiekama, lai nodrošinātu visu novada bērnu vajadzības – jaunajā mācību gadā Siguldas pilsētas skolās var uzņemt 246 pirmklasniekus – trīs 1.klasēs Laurenču sākumskolā, kurās mācīsies ne vairāk kā 22 bērni katrā klasē, trīs 1.klasēs Siguldas 1.pamatskolā ar maksimālo skolēnu skaitu klasē 20, un piecās 1.klasēs Siguldas pilsētas vidusskolā, kur katrā klasē plānots uzņemt ne vairāk kā 26 skolēnus, bet 1.klasē ar mākslu novirzienu – ne vairāk kā 16 skolēnus. Allažu un Mores pamatskolā tiks atvērta viena 1.klase katrā izglītības iestādē, un šajās izglītības iestādēs pirmklasnieku reģistrācija ir bez ierobežojumiem, pamatojoties uz vecāku iesniegumiem.

Pirmklasnieku reģistrācija klātienē

Reģistrējot pirmklasnieku mācībām izvēlētajā izglītības iestādē klātienē, vecākiem būs jāuzrāda bērna dzimšanas apliecība un vecāka personu apliecinošs dokuments (pase vai identifikācijas karte), kā arī jāaizpilda iesniegums, kurā jānorāda bērna vārds, uzvārds, personas kods, izvēlētā izglītības programma, deklarētā dzīvesvietas adrese, kā arī ērtākais saziņas veids ar izglītības iestādi.


Pirmklasnieku reģistrācija elektroniski

Kopš 2017.gada bērnu mācībām 1.klasē iespējams reģistrēt arī elektroniski, tādējādi ļaujot izvairīties no rindu veidošanās pie mācību iestādēm. Pirmklasnieku elektroniskā reģistrācija tiks uzsākta vienlaicīgi ar reģistrāciju klātienē – 1.martā plkst.8.00. Autorizējoties pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, vecākiem būs jāaizpilda iesnieguma veidlapa, kas paredzēta bērna reģistrēšanai uzņemšanai 1.klasē. Pēc veidlapas aizpildīšanas vecāki saņems apstiprinājumu, ka pieteikums ir pieņemts. Vecāku ērtībai informācijas iesniegšanu portālā e-sigulda.lv var veikt jau no 19.februāra, bet datu pieņemšana sāksies 1.martā plkst.8.00.

Elektroniskā reģistrācija būs iespējama tikai Siguldas pilsētas skolās, Mores un Allažu pamatskolā skolēnu reģistrācija notiks tikai klātienē.

Uzņemšanas reģistra veidošanas kārtība

Pirmklasnieku reģistrs tiks veidots pēc „rāvējslēdzēja” principa, apvienojot klātienē saņemtos iesniegumus ar elektroniski saņemtajiem iesniegumiem. Ja viens bērns būs reģistrēts abējādi – tiks saglabāts pirmais saņemtais pieteikums par konkrēto bērnu.

Reģistrējot bērnu klātienē vai elektroniski, vecākiem tiks piešķirts individuāls reģistrācijas kods, pēckura bērnu varēs  identificēt apkopotajā konkrētās izglītības iestādes pirmklasnieku reģistrā, kas tiks apkopots 1.martā līdz plkst.17.00 un publicēts pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Dati būs pieejami, tikai autorizējoties. Katras skolas reģistrs līdz 31.martam tiks aktualizēts ik dienu.

Pirmklasnieku uzņemšanas rinda tiks kārtota atbilstoši pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktajām prioritātēm, priekšroku dodot:

  1. novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļiem, māsām un pedagogu bērniem;
  2. novadā deklarētiem bērniem (ar nosacījumu, ka bērns un vismaz viens no vecākiem ir deklarēts Siguldas novadā ne vēlāk kā līdz 2017.gada 31.decembrim un vismaz līdz 2018.gada 5.septembrim);
  3. pēc 2017.gada 31.decembra novadā deklarētiem bērniem (ar nosacījumu, ka bērns un vismaz viens no vecākiem ir deklarēts Siguldas novadā);
  4. citos novados deklarētiem bērniem, kuriem māsa vai brālis jau ir uzņemts kādā no Siguldas skolām;
  5. citos novados deklarētiem bērniem.

Gadījumā, ja pieteikto bērnu nebūs iespējams nodrošināt ar vietu 1.klasē vecāku izvēlētajā mācību iestādē, pašvaldības Izglītības pārvalde, konsultējoties ar vecākiem, koordinēs vietas piešķiršanu citā bērna dzīvesvietai tuvākajā pašvaldības izglītības iestādē, kurā būs brīva vieta.

Skolā iesniedzamie dokumenti pēc uzņemšanas

Līdz 10.aprīlim vecāki saņems rakstisku apstiprinājumu par bērna uzņemšanu izglītības iestādē. Pēc paziņojuma saņemšanas par bērna uzņemšanu 1.klasē vecākiem līdz 30.jūnijam izglītības iestādē jāiesniedz:

  • medicīniskā karte 026/u;
  • izraksts no ambulatorās slimnieka medicīniskās kartes 027/u par iepriekš veiktajām profilaktiskajām vakcinācijām;
  • izziņa par apmeklēto izglītības programmu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātajā sagatavošanā;
  • bērna fotogrāfija (3x4 centimetri).

Ja bērns tiek reģistrēts Siguldas pilsētas vidusskolas 1.klasē ar sporta novirzienu, skolā jāiesniedz arī izziņa no ģimenes ārsta ar atzinumu par veselības stāvokli ar atļauju piedalīties sporta nodarbībās ar paaugstinātu slodzi. Šiem bērniem 17.aprīlī plkst.8.00 būs jānokārto fizisko spēju pārbaude.

Papildu informācija par topošo pirmklasnieku uzņemšanu pieejama novada izglītības iestādēs un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruni 67970863.

Bērnu reģistrēšana uzņemšanai 1.klasē. Informācija potenciālo pirmklasnieku vecākiem. (pdf.)

Siguldas novada pašvaldības saistošie noteikumi „Par kārtību, kādā bērnus reģistrē un uzņem Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu 1.klasēs”. (pdf.)

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi