×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-20
Siguldā uzsākts kultūrvēsturisko vērtību audits; tiek veikta objektu fotofiksācija

Turpinot darbu pie Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma izstrādes, ir uzsākts kultūrvēsturisko vērtību audits, lai fiksētu pilsētas vizuālo tēlu, kā arī iegūtu informāciju par, iespējams, iepriekš neapzinātu kultūrvēsturisko mantojumu.

Ar mērķi apkopot informāciju par Siguldā esošo apbūvi, tematiskā plānojuma izstrādātāji turpmākajos mēnešos veiks teritorijas apsekošanu, fotografējot ēkas vai to detaļas, kas redzamas no publiskās telpas (ielas) un kas varētu būt būtiska pilsētas identitātes zīme. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un neiebilst, ja no ielas puses tiek fotografēta kādas jūsu īpašumā esošas ēkas būvdetaļa vai fasāde.

Tāpat joprojām aicinām esošos un bijušos siguldiešus dalīties ar fotogrāfijām, kurās redzamas ēkas un būves, kas ir vecākas par 1970.gadu. Īpaši nozīmīgas ir fotogrāfijas ar vēsturiskiem pilsētas centra un ielu skatiem, kuros ietverti tādi ārtelpas elementi kā skulptūras, soliņi, kāpnes un tamlīdzīgi. Fotogrāfijas iesniedzamas skenētas, pārfotografētas vai kopētas, nosūtot uz e-pasta adresi siguldiesiplano@sigulda.lv. Fotogrāfijas iespējams ievietot arī sociālā tīkla „Facebook” kontā „Siguldieši plāno!”. Tāpat interesenti aicināti fotogrāfijas nest uz pašvaldības Pakalpojumu centru (Raiņa ielā 3, Siguldā), kur tās tiks ieskenētas un oriģināli atdoti īpašniekam. Iesniedzot fotogrāfijas, lūdzam norādīt attēlotās vietas adresi, ja tā laika gaitā mainījusies, tad – pašreizējo. Tāpat, ja ir zināms, lūgums norādīt citu noderīgu informāciju – būvniecības gadu, fotogrāfijas uzņemšanas gadu vai citus noderīgus faktus.

Pēc kultūrvēsturisko vērtību apzināšanas, tās tiks sistematizētas, lai pēc tam veidotu īpašu kultūrvēsturisko vērtību zonējumu pilsētā, kā arī izstrādātu Siguldas identitāti uzsverošas vadlīnijas visu kategoriju kultūrvēsturiskajām teritorijām novadā, nosakot, piemēram, prasības ēku un to elementu, kā arī arhitektūras mazo formu vizuālajiem izteiksmes līdzekļiem – krāsai, materiāliem, formām atkarībā no to atrašanās vietas. Vienlaikus tiks izstrādātas vadlīnijas arī ēku pārbūvei, restaurācijai un jaunbūvēm kultūrvēsturiskajās teritorijās. Tematiskā plānojuma ietvaros tiks izstrādāta metodika kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanai, ietverot tajā īpašnieka un pašvaldības sadarbības formas.

Jau ziņots, ka ar saukli „Siguldieši plāno!” uzsākts darbs pie Siguldas identitāti veidojoša tematiskā plānojuma izstrādes, lai veidotu kvalitatīvu un ilgtspējīgu novada infrastruktūru un publisko telpu. Plānojums tiks izstrādāts sešos posmos: satiksmes infrastruktūra, inženiertehniskās komunikācijas, kultūrvēsturiskais mantojums, arhitektūras vizuālo izteiksmes līdzekļu lietojums, rekreācijas teritoriju, kā arī zaļumvietu attīstība un pārvaldība.

Tematiskā plānojuma izstrādi iepirkuma procedūras rezultātā veic SIA „MARK arhitekti”, šim nolūkam piesaistot plašu ekspertu komandu ar pieredzi un zināšanām arhitektūrā, pilsētas, ielu un ceļu, kā arī ainavu plānošanā.

Par tematiskā plānojuma izstrādi iedzīvotāji tiks informēti pašvaldības kanālos, kā arī atsevišķā vietnē sociālajā tīklā „Facebook” ar nosaukumu „Siguldieši plāno”. Tāpat visa gada ietvaros tiks rīkoti citi informatīvie pasākumi, lai iesaistītu iedzīvotājus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi