×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-21
Laurenču sākumskolas 6.klasē apgūst karjeras izaugsmes prasmes

Laurenču sākumskolā sociālo zinību stundās 6.klases skolēni turpina mācīties inovatīvi. Otrā semestra pirmajā daļā skolēni strādāja pie tēmas „Profesijas. Karjeras izaugsme“. Stundu laikā skolēni izzināja sevi un profesijas pasauli, mācījās rakstīt dokumentus un strādāt komandā, attīstot sadarbības un komunikācijas prasmes.

19.februārī notika atklātā stunda – simulācijas spēle ar nosaukumu „Augšā pa karjeras kāpnēm”. Spēles mērķis bija nostiprināt tēmas „Profesijas. Karjeras izaugsme” ietvaros apgūtās zināšanas un attīstītās prasmes, pielietojot tās simulācijas spēlē. Skolēniem vajadzēja pārvarēt septiņus pakāpienus: „Profesijas pasaules apzināšana”, „Sevis izzināšana, testēšana” – digitālais tests, ko skolēni pildīja, izmantojot skolas planšetdatorus; „Ciemos pie uzņēmējiem” – skolēni demonstrēja pašu veidotas videofilmas par Siguldas uzņēmumiem; „Pieteikšanās darbam” – katrs dalībnieks mājturības stundā izveidoja personīgo karjeras izaugsmes portfeli: zēni no kokmateriāla, meitenes no auduma, kurus piepildīja ar personu raksturojošiem dokumentiem un materiāliem; „Celtnieku  komanda” – tika pārbaudītas komandu sadarbības un komunikācijas un plānošanas prasmes, pienākumu sadalījums; „Infografika” – skolēni veica nākotnes profesiju monitoringu, prognozējot 2118.gada pieprasītākās profesijas un izveidojot infografiku par vienu no profesijām; „Iekāpt uzņēmumu vadītāja kurpēs” –  skolēni pildīja uzņēmuma vadītāja pienākumus.

Lai izpildītu šo uzdevumu, uz simulācijas spēli tika uzaicināti cilvēki, kuri jau ir izveidojuši savu karjeru. Šie cilvēki arī kļuva par spēles ekspertiem ar uzdevumu, vērot skolēnu darbu, viņu zināšanas, prasmes un attieksmi pret darbu un cilvēkiem, un sniegt atgriezenisko saiti, skolēnus paslavējot, piedāvājot savas idejas un pajautājot viņiem neskaidros jautājumus.

Par ieguldīto darbu un laiku, par sarunām un dāvanām esam pateicīgi Siguldas uzņēmumu vadītājiem: SIA „Siguldas saldējums” līdzīpašniecei Elīnai Ezeriņai, SIA „Poligon 1”  vadītājam  Igoram Černišovam un Jānim Kondrātam, Biedrības „Cerību spārni” valdes priekšsēdētājai Evai Viļķinai, Sandrai Priedītei, Rīgas rajona komercfirmas „Kalnziedi”  īpašniecei, SIA „CSS-Alpine” valdes priekšsēdētājam Ivaram Ciagunam, SIA „Siguldas maiznieks” līdzīpašniekam Dairim Dronkam, Montesori bērnu centra „Baltā bērnu istaba” vadītājai Dainai Ločmelei un, protams, arī  Laurenču sākumskolas administrācijai un pedagogiem, kuri piedalījās projekta īstenošanā!

Informāciju sagatavoja:
Valentīna Voiciša
Laurenču sākumskolas skolotāja


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi