×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-22
Siguldas jaunajiem badmintonistiem divas devītās vietas Eiropas čempionātā

Eiropas čempionātā badmintonā U-15 vecuma grupā, kas februāra vidū notika Krievijas pilsētā Kazaņā, piedalījās arī astoņi spēlētāji no Latvijas, tai skaitā siguldieši Alens Zandovskis, Dāvis Strazdiņš, Marta Brengule, Amanda Sofija Grosberga, Annija Rulle-Titava, Anna Kupča, kā arī Patriks Kandis no Talsiem un Pauls Eliass Rozenvalds no Jelgavas. Kopā ar Latvijas jauniešiem Kazaņā bija arī Latvijas izlases treneris Ainārs Gureckis.

Līdz astoņdaļfinālam no Latvijas spēlētājiem tika gan meiteņu dubultspēļu pāris Marta Brengule un Amanda Sofija Grosberga, uzvarot Eiropas badmintona lielvalsts Spānijas spēlētājas Laura Alvarez un Almudena Medendez ar 2-1 (25-23, 14-21, 21-16), gan jaukto dubultspēļu pāris Alens Zandovskis un Marta Brengule, kuri pieveica labāko Bulgārijas duetu Stanimir Terzijev un Kaloyana Nalbantova arī ar 2-1 (21-19, 24-26, 21-17). Diemžēl turpinājumā abiem Latvijas pāriem astoņdaļfinālā pretim stājās spēcīgie Krievijas pāri, kas pēcāk cīnījās finālā, tādējādi Latvijas spēlētājiem nācās piekāpties un Eiropas čempionāts viņiem beidzās ar izcīnītajām augstajām devītajām vietām.

Latvijas badmintona U-15 izlases treneris Ainārs Gureckis divu Latvijas pāru iekļūšanu astoņdaļfinālā vērtē ļoti atzinīgi. „Latvijas spēlētājiem, diemžēl, bieži ir nācies piedzīvot situāciju, ka Eiropas čempionāts beidzās jau pēc pirmās spēles, bet mums otrajā dienā bija pat divas spēles,” norāda Ainārs Gureckis. Ļoti tuvu iekļūšanai nākamā kārtā bija arī Annija Rulle-Titava meiteņu vienspēlēs, bet zaudējums igaunietei Mia Kask (17-21, 24-22, 13-21). Iespēja uzvarēt pirmajā spēlē pret baltkrievieti Yuliya Sitnikava bija arī Amandai Sofijai Grosbergai (10-21, 25-27). Neskatoties uz zaudējumu Polijas spēlētājiem, labu sniegumu jauktajās dubultspēlēs parādīja arī mūsu visjaunākie spēlētāji Dāvis Strazdiņš un Anna Kupča.

Latvijas jauniešiem bija iespēja arī apskatīt Maskavu, tai skaitā pēcpusdienā trenēties kopā ar Krievijas spēcīgākajiem U-17 jauniešiem un Eiropas čempionu Georgiju Karpovu, kā arī tikt uzņemtiem Latvijas vēstniecībā Maskavā.

Eiropas čempionāts U-15 notiek reizi divos gados, vienlaicīgi ar Eiropas čempionātu vīriešu un sieviešu komandām. Tādējādi jauniešiem ir iespēja klātienē vērot kontinenta spēcīgāko spēlētāju spēles, kā arī pašiem sacensties uz tiem pašiem laukumiem, kopā pārģērbjoties, iesildoties, braucot autobusā, un ēdot pusdienas. Latvijas jaunieši jau izmantoja iespēju nofotografēties un iztaujāt Olimpisko čempioni Karolinu Marinu no Spānijas.

Diemžēl Eiropas čempionātā vīriešu un sieviešu komandām Latvijas izlasēm nācās piedzīvot tikai zaudējumus. Siguldu Latvijas izlasē pārstāvēja Liāna Lenceviča, Monika Radovska, Jekaterina Romanova un Artūrs Akmens.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi