×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-26
Siguldas slimnīcā nakts stundās un brīvdienās būs pieejams pediatrs

Lai sniegtu novada bērniem nepieciešamo veselības aprūpi, pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, no 1.marta nakts stundās un brīvdienās Siguldas slimnīcā būs pieejams pediatrs.

Pediatrs neonatologs Siguldas slimnīcā palīdzību mazajiem novadniekiem sniegs ārpus Siguldas novada ģimenes ārstu darba laika. Pediatrs pacientus pieņems darbdienās no plkst.16.00 līdz 8.00 un brīvdienās visu diennakti Siguldas slimnīcas uzņemšanas nodaļā, kur jau šobrīd 24 stundu režīmā strādā steidzamās medicīniskās palīdzības punkts, kas sniedz ambulatoru palīdzību akūtu traumu un terapeitisku saslimšanu gadījumā.

„Dzimstības pieaugums un tas, ka aizvien vairāk jauno ģimeņu izvēlas Siguldu par savu dzīvesvietu, liek pašvaldībai nopietni domāt par dažādu, tostarp veselības aprūpes, pakalpojumu pieejamību. Līdz šim Siguldas novadā ārpus ģimenes ārstu darba laika nebija pieejams pediatrs, tādēļ bērnu saslimšanas gadījumā ģimenēm nācās meklēt ambulatoro palīdzību Rīgā, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, kur tiek nodrošināta neatliekamā palīdzība akūtu saslimšanu gadījumos diennakts režīmā. Pateicoties pašvaldības un Siguldas slimnīcas sadarbībai, turpmāk akūtu saslimšanu gadījumā pirmo atbalstu ģimenes varēs saņemt Siguldas slimnīcā,” par panākto vienošanos stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Lai nodrošinātu pediatra pieejamību, pašvaldība piešķīrusi SIA „Siguldas slimnīca” 14 tūkstošus eiro, kas nodrošinās pediatra darba algu un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Pašvaldību reformas rezultātā SIA „Siguldas slimnīca” kopš 2009.gada pieder Siguldas novada pašvaldībai. Pateicoties Siguldas slimnīcas aktīvajam darbam, kā arī pašvaldības investīcijām, slimnīca turpina attīstīt gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem pieejamo pakalpojumu klāstu – pēdējo gadu laikā slimnīcā realizēti vairāki investīciju projekti.

Siguldas novada pašvaldība ik gadu Siguldas slimnīcas atbalstam – darbības nodrošināšanai, infrastruktūras uzlabošanai un nepieciešamās aparatūras iegādei – piešķir aptuveni 100 tūkstošus eiro.

Pērn Siguldas slimnīcas darba uzlabošanai iegādāts dzemdību galds, krioterapijas iekārta, izbūvēts lifts poliklīnikas ēkā un veikti citi ieguldījumi. Savukārt šogad ar pašvaldības atbalstu tiks iegādāta jauna funkcionālās diagnostikas sistēma, mazuļu reanimācijas galds, vēl viena fototerapijas iekārta jaundzimušajiem, kā arī vēl viens kardiotokogrāfs ar bezvadu zonžu sistēmu, kas nodrošinās augstu mātes un mazuļa izmeklējumu precizitāti un drošību. Tāpat plānots iegādāties piecas funkcionālās gultas ķirurģijas nodaļai un veikt remontdarbus infrastruktūras sakārtošanai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi