×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-02
Igaunijas nedēļa Siguldas 1.pamatskolā

Februārī mūsu kaimiņi lietuvieši un igauņi svinēja savas valsts dibināšanas 100.dzimšanas dienu, tāpēc Siguldas 1.pamatskolas bibliotēkā no 19. līdz 26.februārim norisinājās „Igaunijas nedēļa”, kuras mērķis bija iepazīstināt
skolēnus ar mūsu ziemeļu kaimiņu vēsturi, literatūru, dabas resursiem, sasniegumiem.


Bibliotēkā varēja apskatīt igauņu rakstnieku grāmatu, valsts simbolikas, ievērojamu vietu ceļvežu izstādi. Klases
stundās 1.–6.klašu audzēkņi arī klausījās bibliotekāres stāstījumu par Igauniju un skatījās filmu. Pirmklasniekiem pasākumā vispirms bija jāatrod un jāparāda kartē, kur atrodas Baltijas valstis, jāsalīdzina to teritoriju lielums, jānosauc galvaspilsētas. Bibliotekāre stāstīja par valsts simboliem un lasīja Igaunijas himnas vārdus, salīdzināja Igaunijas dabu ar Latvijas dabu.

Savukārt igauņu grāmatu apskate bija atkalredzēšanās ar jauko suņu meiteni Loti. Izstādē varēja iepazīties arī ar citu autoru bērnu, jauniešu un pieaugušo grāmatām. Tika pārrunātas arī igauņu ēšanas tradīcijas un vēl citas tēmas.

Informāciju sagatavoja:
Daina Švalbe
1.a klases audzinātāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi