×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-02
Latvijas Nacionālajā bibliotēkā skatāma Mākslu skolas organizēta konkursa izstāde

No 2.marta Latvijas Nacionālās bibliotēkas 7.stāvā skatāma Latvijas mākslas skolu audzēkņu grafikas darbu konkursa „Mana grāmatzīme” noslēguma izstāde, ko organizē Siguldas Mākslu skola „Baltais Flīģelis” sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku, bet atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Izstādes autori ir 100 Latvijas mākslas skolu audzēkņi, kas darinājuši savas dzimtas vai savas skolas grāmatas īpašumzīmes (ex libris) klasiskajās grafikas tehnikās. Tajā ir pārstāvētas 44 Latvijas mākslas skolas, kas pēc konkursa skolā ir izvirzījušas sešus savu audzēkņu darbus konkursa finālam. Tālāk fināla žūrijas komisija, kurā strādāja Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras pasniedzēji un Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji, atlasīja 100 veiksmīgākos darbus izstādei Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Tika izvirzīti arī labākie autori apbalvošanai.

Iecere par šāda projekta veidošanu aizsākusies jau 2016.gadā, kad Siguldas Mākslu skola sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedru pirmo reizi organizēja Latvijas mākslas skolu audzēkņu grafikas darbu konkursu „Siguldas līnija”. Konkursa tēma bija „Mana grāmata”, kura mērķis bija rosināt bērnu interesi par dažādām grafikas tehnikām un grāmatām. Konkurss guva ļoti lielu atsaucību, tika nolemts pie šīs tēmas atgriezties, 2017./2018.mācību gadā rīkojot konkursu un izstādi „100 grāmatzīmes Latvijai”.

Izstāde „100 grāmatzīmes Latvijai” ir viens no Latvijas simtgades svinību notikumiem.

Informāciju sagatavoja:
Maija Avota
Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” direktora vietniece izglītības jomā mākslas un teātra nodaļā


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi