×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-05
Ziemas galvaspilsētā Siguldā slēpot var visi!
Lai uzlabotu skolēnu veselību, veicinātu ziemas sporta veidu popularitāti, kā arī motivētu bērnus un jauniešus sportot, Siguldas novada pašvaldība izveidojusi īpašu bonusu sistēmu Siguldas novada skolēniem, kuri, piedaloties ārpusskolas slēpošanas nodarbībās Fischer Slēpošanas centrā, var uzlabot atzīmes sporta stundā. Papildus tam pašvaldība visās izglītības iestādēs katru gadu papildina distanču slēpošanas inventāru, kā arī nodrošina iespēju bez maksas slēpot Fischer Slēpošanas trasē ikvienam novada izglītības iestāžu audzēknim, izmantojot kvalitatīvu un jaunu pašvaldības nodrošinātu Fischer zīmola distanču slēpošanas inventāru. Šī gada pirmajos divos mēnešos iespēju slēpot bez maksas izmantojuši vairāk nekā 1000 izglītības iestāžu audzēkņu.
 
Ikdienā sporta stundas Fischer Slēpošanas centra trasē aizvada Laurenču sākumskolas skolēni no 1. līdz 6.klasei un Siguldas pilsētas vidusskolas sporta klases skolēni, kā arī 2. līdz 4.klašu audzēkņi. Pārējie skolēni slēpot var ārpusklašu nodarbību laikā vai savā brīvajā laikā, iesaistoties pašvaldības izveidotajā bonusu programmā, kas ļauj nopelnīt papildu atzīmes sporta stundās. Šāda bonusu programma pašvaldībā darbojas jau četru gadus.
 
Ņemot vērā faktu, ka Siguldas novada izglītības iestāžu skolēniem jau piekto gadu ir iespēja ziemā uzlabot distanču slēpošanas prasmes un regulāri trenēties, Laurenču sākumskolas skolēni pierādījuši savas slēpošanas prasmes ne tikai vietējā, bet arī Latvijas mēroga sacensībās „S!–FISCHER Ziemas skolēnu čempionāts 2018”, iegūstot 2.vietu sacensību kopvērtējumā pēc 2.posma 34 Latvijas skolu komandu konkurencē, atpaliekot tikai no Madonas novada, kurā slēpošanas tradīcijas sakņojas jau vairākos desmitos gadu. Jāatzīmē, ka Laurenču sākumskolas skolēni godalgotas vietas ieguvuši S10, V10, kā arī S12 un V12 grupās.
 
Šī gada pirmajos divos mēnešos iespēju slēpot ārpusklašu nodarbībās bez maksas Fischer Slēpošanas centrā izmantojuši jau vairāk nekā 770 skolēnu un vairāk nekā 280 pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu. Aktīvākie slēpotāji ir Siguldas pilsētas vidusskolas un Siguldas 1.pamatskolas skolēni, tāpat slēpošanas trasi aktīvi izmanto arī bērnudārza „Ābelīte” un „Pasaciņa” audzēkņi.
 
Tiem bērniem un jauniešiem, kas slēpot vēl neprot, otrdienās plkst.18.00 un sestdienās plkst.12.00 Fischer Slēpošanas trasē tiek organizētas bezmaksas nodarbības pie profesionāla slēpošanas trenera – šī gada pirmajos divos mēnešos nodarbības apmeklējuši jau 130 skolēni. Jāatgādina, ka bezmaksas nodarbības profesionāla trenera vadībā sestdienās plkst.10.00 notiek arī pieaugušajiem.
 
Savukārt pie Allažu un Mores pamatskolām izveidotas slēpošanas trases, kurās novada skolēni var uzlabot slēpošanas prasmes sporta stundu un ārpusstundu nodarbību laikā. Allažu pamatskolas slēpošanas trasi ierīkojusi sporta skolotāja Dzintra Ērmane kopā ar skolēniem, bet Mores pamatskolā par slēpošanas trases izveidošanu un uzturēšanu rūpējas sporta skolotājs Kalvis Grīnbergs kopā ar skolēniem. Gan Mores, gan Allažu pamatskolās izglītības iestāde ar slēpošanas inventāru nodrošina ne tikai skolēnus, bet arī pirmsskolas grupas bērnus. Šajās trasēs slēpot aicināti arī Allažu un Mores pagastu iedzīvotāji, kuriem ir savas slēpošanas aprīkojums. Siguldas 1.pamatskolas skolēni distanču slēpošanas prasmes apgūst sporta stundās pie pedagoģēm Inas Belinskas un Diānas Meirānes, kuras pie skolas izveidojušas slēpošanas trasi.
 
„Sporta nodarbības svaigā gaisā ne tikai uzlabo cilvēku fizisko un garīgo veselību, bet arī nostiprina disciplīnas un pienākuma apziņu pret veicamo darbu. Savukārt sporta sacensības māca mērķtiecību un nodrošina vispusīgu attīstību ikvienas jaunas personības veidošanā, tāpēc būtiski sporta nodarbībās skolu vispārizglītojošā programmā un fakultatīvajās nodarbībās piedāvāt iespēju apgūt un trenēties dažādos sporta veidos. Esam izveidojuši īpašu bonusu programmu, kas skolu audzēkņiem, motivējot viņus slēpot vai peldēt biežāk un vairāk, dod iespēju nopelnīt papildu labas atzīmes sporta stundā,” skaidro Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa, turpinot, ka „Siguldā ir pieejama plaša sporta infrastruktūra, kurā iespējams apgūt ne tikai iekštelpu sporta veidus sporta zālēs, bet arī peldēt peldbaseinā, slēpot gan distanču slēpošanas trasēs, gan slaloma trasēs, izkopt vieglatlētikas disciplīnas Siguldas Sporta centrā, kā arī skeletonā un kamaniņās bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”. Ziemas galvaspilsētas statuss Siguldai ir pamatots, jo ne tikai medaļotā skeletona un kamaniņu paaudze ir augusi un trenējusies šeit, bet nule top arī jaunā slēpotāju paaudze, veidojot jaunas slēpošanas tradīcijas Siguldas novadā.”
 
Pēdējo piecu gadu laikā Siguldas novada pašvaldība novada izglītības iestādēm iegādājusies vairāk nekā 130 distanču slēpju pārus, skolēnu aktīvajā dzīvesveidā investējot vairāk nekā astoņus tūkstošus eiro.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi