×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-09
Pašvaldības policija pastiprināti kontrolēs suņu īpašnieku pienākumu ievērošanu

Siguldas novada Pašvaldības policija martā pastiprināti kontrolēs normatīvajos aktos noteikto suņu īpašnieku (turētāju) pienākumu ievērošanu attiecībā uz suņa ekskrementu savākšanu un maisiņu suņa ekskrementu savākšanai līdzi ņemšanu, vedot pastaigā suni Siguldas novada pašvaldības apdzīvotu vietu teritorijā.

Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.266 „Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai” ir noteikts, ka mājas (istabas) dzīvnieka īpašniekam vai turētājam ir pienākums apdzīvotu vietu teritorijā savākt sava mājas (istabas) dzīvnieka ekskrementus. Siguldas novada pašvaldības domes 2017.gada 8.februāra saistošajos noteikumos Nr.4 „Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Siguldas novadā” ir noteikts, ka suņa īpašniekam (turētājam) ir pienākums, vedot pastaigā suni, līdzi ņemt maisiņu suņa ekskrementu savākšanai un pēc pieprasījuma to uzrādīt Pašvaldības policijas amatpersonai.

Ar suņa īpašniekiem (turētājiem), kuri nevarēs uzrādīt maisiņu suņa ekskrementu savākšanai, tiks veiktas preventīva rakstura pārrunas, kā arī tiks izsniegti maisiņi, lai suņa īpašnieks (turētājs) tālākā pastaigā varētu nodrošināt normatīvajos aktos noteikto prasību ievērošanu. Maisiņus pēc ekskrementu savākšanas ir iespējams utilizēt jebkurā atkritumu urnā, kas izvietotas visos pastaigu maršrutos gar veloceliņiem, gājēju ietvēm, pie atpūtas soliņiem un citviet novada zaļajās zonās, jo dzīvnieku izkārnījumi, ievietoti maisiņā, utilizējami kā jebkuri sadzīves atkritumi.

Par suņa ekskrementu nesavākšanu vai maisiņa suņa ekskrementu savākšanai neuzrādīšanu Pašvaldības policijas amatpersonai, persona var tikt saukta pie administratīvās atbildības saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106.pantā noteikto.

Atgādinām, ka saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības domes 2017.gada 8.februāra saistošo noteikumu Nr.4 „Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Siguldas novadā” 8.punktā noteikto pastaigā ar suni ir aizliegts doties Siguldas pilsētas Svētku laukumā, Siguldas pils kompleksa teritorijā, Siguldas novada brīvpieejas sporta un rotaļu laukumos, kā arī skvēros un valsts vai pašvaldības iestāžu sporta laukumos, izņemot, ja tas saistīts ar dzīvnieku demonstrēšanu ar pašvaldību saskaņotos pasākumos.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi