×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-19
Siguldiešiem panākumi Baltijas kausā kalnu slēpošanā

Ar labiem rezultātiem pēdējā disciplīnā paralēlajā slalomā veiksmīgi Somijā norisinājušos Baltijas kausa 3.posmu kalnu slēpošanā noslēguši Sandras Melderes un viņas meitu Ievas un Madaras trenētie audzēkņi no Siguldas Sporta skolas un sporta kluba „Pantera”, iegūstot jauniešu grupās pilnu medaļu komplektu – 1., 2. un 3.vietu.

Godalgas U-12 grupā sarūpēja māsas Elza un Frīda Saļņikovas, taču šoreiz dienas varonis bija Emīls Ģērmanis, kurš, sagādājot patīkamu pārsteigumu, izcīnīja 1.vietu U-16 grupā, iegūstot savu pirmo godalgu un sarūpējot Siguldas Sporta skolai un sporta klubam „Pantera” uzvaru pēc ilgāka pārtraukuma, kad pirmajā dienā pirmajā disciplīnā supergigantā savās grupās nepārsētas bija Frīda Saļņikova un Diāna Daukšte. Līdzīgi kā iepriekšējā dienā slalomā arī paralēlajā slalomā Siguldas Sporta skola un sporta klubs „Pantera” bija tuvu vēl divām godalgām, taču mazajos finālos cīņā par 3.vietu saviem konkurentiem piekāpās Pēteris Pauls Prancāns un Patrīcija Ansonska, kuriem līdz ar to nācās samierināties ar ceturtajām vietām.

Pie polārā loka esošajā Somijas ziemeļu ciematiņā Pihē jauniešu grupu (U-12, U-14, U-16) kalnu slēpotāji Baltijas kausa pēdējo 3.posmu noslēdza ar piekto disciplīnu – paralēlo slalomu, kur vispirms visi dalībnieki veica vienu kvalifikācijas braucienu slalomā, atlasot katrā grupā labākos astoņus, kuri pēc tam, sākot ar ceturtdaļfinālu un sacenšoties viens pret vienu, izslēgšanas braucienos cīnījās par iekļūšanu finālā un uzvaru. Un vēlāk izrādījās, ne vienmēr labākie kvalifikācijā uzvarēja arī izslēgšanas braucienos.

Lielākās cerības tika saistītas ar jaunāko meiteņu U-12 grupu un līdz šim lieliski savā debijā Baltijas kausa posmā Somijā startējošajām māsām Elzu un Frīdu Saļņikovām. Un māsas nepievīla, pēc vienas disciplīnas pārtraukuma atkal abām esot starp labākām trim un kopīgi kāpjot uz goda pjedestālu. Kvalifikācijā ātrāka bija Elza, kura uzrādīja otro laiku, piekāpjoties ne tikai savas, bet arī visu meitēnu grupu labākajai kalnu slēpotājai Aleksandrai „ātrajai” jeb Skorohodovai. Tikmēr trešo laiku uzrādīja Frīda, kas nozīmēja, ka māsām, pārvarot ceturtdaļfinālu, būtu jātiekas savā starpā.

Ceturtdaļfināls māsām grūtības nesagādāja, Frīdai apsteidzot divu braucienu summā Siguldas Sporta skolas audzēkni no sporta kluba „Ziemeļpols” Esteri Poli, bet Elzai viegli tiekot galā ar krievieti Bobinu. Līdz ar to sanāca gaidītais māsu duelis pusfinālā, kur izšķīrās ne tikai finālistes noskaidrošana, bet arī Baltijas kausa kopvērtējuma uzvarētājas liktenis, jo Elza bija septiņus punktus priekšā Frīdai, līdz ar to matemātika vienkārša, proti, kura šajā savstarpējā cīņā ņem virsroku, uzvar arī kopvērtējumā. Abos braucienos ātrāka bija Frīda, kura bija vairāk motivēta pēc palikšanas bez godalgas iepriekšējā dienā slalomā, tādējādi sagādājot gan cīņu finālā ar Skorohodovu, gan arī kopvērtējuma titulu. Finālā Frīda centās, taču krievietes pārākumu nebija iespējams likvidēt, taču lielisku sniegumu Frīdai nebija iemesla skumt, jo Pihē bija tikusi pie ceturtās godalgas un kopvērtējuma titula. Tikmēr Elza mazajā finālā cīņā pret Liepu Karlonaiti no Lietuvas centās sarūpēt divas vietas uz pjedestāla. Lai arī viegli nebija un cīņa abos braucienos sanāca spraiga, Elzai izdevās atstāt lietuvieti bez godalgas un trešo reizi Somijā sarūpēt sev 3.vietu. Lai arī, piekāpjoties tikai māsai, kopvērtējuma titulu neizdevās iegūt, tomēr Elza no pārējām visām kļuva īpaša, proti, bija vienīgā no visu grupu meitenēm, kurai visos piecos startos Pihē izdevās iekļūt trijniekā.

U-16 grupā jau ceturtdaļfinālā savā starpā sanāca cīnīties abiem Siguldas Sporta skolas un sporta kluba „Pantera” līderiem šajā grupā – Markam Truhinam un Emīlam Ģērmanim. Favorīts skaitījās Marks, kurš bija ātrāks no abiem arī kvalifikācijā. Pirmais brauciens Truhinam neizdevās, bet otrajā viņš Emīlu apsteidza, tomēr divu braucienu summā pārāks bija Ģērmanis, Markam esot nedaudz sarūgtinātam, taču tobrīd nenojaušot, ka viņš ir piekāpies sacensību uzvarētājam. Iekļūstot pusfinālā, Emīls, kurš līdz šim augstāk par 5.vietu vietu nebija ticis, jau bija sasniedzis savu labāko rezultātu Pihē, tomēr ar to samierināties viņš netaisījās. Pusfinālā izdevās pieveikt Rihardu Skrastiņu un nodrošināt gan vietu finālā, gan arī pirmo godalgu. Finālā abos braucienos tika apsteigts Mārcis Beitāns, līdz ar to Emīls varēja svinēt uzvaru. Tas viņam ļāva pakāpties uz 4.vietu kopvērtējumā, bet tomēr šajā gadījumā neapsteigt trešo vietu nosargājušo komandas biedru Marku Truhinu.

Lai arī kvalifikācijā viņš uzrādīja piekto laiku, tuvu otrajai godalgotajai vietai Somijā bija Pēteris Pauls Prancāns, taču diemžēl Paulam vēlreiz kāpt uz goda pjedestāla neiznāca, paliekot tūdaļ aiz 4.vietā. Ceturtdaļfinālā Somijā sacensību norisei palīdzošo Raivja un Līgas dēls līdzīgā cīņā pieveica igauni Rītsalu, bet pusfinālā viņš izrādīja nopietnu pretestību vienam no diviem grupas līderiem Rūdolfam Beķerim. Pirmais pusfināla brauciens Paulam neizdevās, bet otrajā viņš Rūdolfu apsteidza, tomēr divu braucienu summā nācās piekāpties un kvalificēties cīņai par trešo vietu. Ar to jau tobrīd pietikās, lai nodrošinātu trešo vietu kopvērtējumā. Līdzīgi kā pusfinālā arī mazajā finālā pirmais brauciens Paulam nesanāca, un, cenšoties to kompensēt un riskēt, otrajā braucienā Pauls kļūdījās un nefinišēja, līdz ar to ieņemot ceturto vietu. Diemžēl sacensības ar diskvalifikāciju kvalifikācijas braucienā beidzās Rūdolfam Daukštem, kuram līdz ar to gāja secen ļoti laba iespēja ļoti blīvajos rezultātos pirmā desmita beigās pakāpties uz 7.vietu, paliekot beigās desmitajam.

U-14 grupā meitenēm Patrīcija Ansonska vienīgā no Siguldas Sporta skolas un sporta kluba „Pantera” pārvarēja kvalifikāciju un tika astotniekā. Komandas biedrene Samanta Līcīte palika tieši aiz strīpas 9.vietā, pietrūkstot līdz ceturtdaļfinālam nieka piecām sekundes simtdaļām, bet Diānai Daukštei nācās samierināties ar 13.vietu, kas kopvērtējumā ļāva 3.vietu saglabāt Samantai, bet Diānai līdz ar to ieņemot 4.vietu. Tikmēr kopvērtējumā uzvaru jau dažus startus līdz beigām nodrošinājusī Patrīcija kvalifikācijā uzrādīja sesto laiku, bet tas viņai netraucēja ceturtdaļfinālā pārspēt trešo laiku uzrādījušo krievieti Božatkinu. Pusfinālā kāju priekšā uz finālu diemžēl Patrīcijai aizlika cita krieviete Kuropatkina, kurai otrajā trasē Ansonska zaudēja tikai 0,12 sekundes. Mazais fināls Patrīcijai neizdevās, līdz ar to netiekot pie trešās godalgas, jo nācās piekāpties Paulai Putniņai, kurai ceturtdaļfinālā uzsmaidīja veiksme, jo pamatīgi kļūdījās galvenā favorīte Barkova no Krievijas.

U-16 grupā atkal augstākā vietā no Siguldas Sporta skolas un sporta kluba „Pantera”  bija Līva Oliņa, kurai vienīgajai ar astoto laiku kvalifikācijā izdevās no savas komandas tikt astotniekā, kluba biedreni un 9.vietā palikušo Zani Egli apsteidzot par nieka 0,04 simtdaļām. Līva ceturtdaļfinālā lika panervozēt kvalifikācijas uzvarētājai Novikovai no Krievijas un beigās ieņēma dalītu 5.–8.vietu. 12.vieta kvalifikācijā patraucēja no 5. uz 4.vietu kopvērtējumā pakāpties Paulai Vītumai. Tikmēr līdzīgi kā māsa U-14 grupā nostartēja Paulas brālis Aksels Vītums, kurš ieņēma 14.vietu.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Ervins Polis
- 2018-03-19 11:55

Interesanti, vai Baltijas čempionātā godalgotās vietas izcīnīja tikai SK Pantera audzēkņi, vai varbūt tomēr arī citu, Siguldas sporta klubu audzēkņi izcīnīja kādu godalgoto vietu ( Emīls Indriksons, Rūdolfs Beķeris). Lasot šo rakstu, liekas, ka siguldā ir tikai viens slēpošanas klubs -Pantera. Vai nu esiet objektīvi, vai rakstiet, ka šis ir reklāmraksts.

Atbilde: Ervins Polis
Administrācija
- 2018-03-19 14:22

Labdien!
Siguldas Sporta skolas pārstāvji informē, ka rīt būs pieejama informācija arī par Sporta skolas audzēkņu panākumiem sacensībās Somijā. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!
Ar cieņu
Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi