×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-20
Siguldas Valsts ģimnāzijā aizvadīts čempionāts ātrajā šahā

Siguldas Valsts ģimnāzija 16.martā uzņēma ciemiņus no dažādām Latvijas pusēm. Lai piedalītos ģimnāzijas 3.atklātajā ātrā šaha čempionātā, bija ieradušies gan Siguldas novada jaunie šahisti, gan dalībnieki no Kuldīgas, Dobeles, Dundagas, Olaines un Inčukalna.

Turnīrs ir iekarojis popularitāti Latvijas jauniešu šaha kalendārā. Ja pērn 2.ģimnāzijas čempionātā startēja 67 dalībnieki, tad šogad jau ieradās 72 jaunie prāta spēles cienītāji. Turnīra organizētāji bija spiesti ierobežot dalībnieku skaitu no citiem Latvijas novadiem, lai dotu iespēju piedalīties vairāk dalībniekiem no Siguldas novada.

Ar iegūtiem 5,5 punktiem no septiņiem iespējamiem Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēns Pēteris Kazainis izcīnīja 6.vietu un ieguva turnīra speciālo balvu un Siguldas Valsts ģimnāzijas labākā šahista nosaukumu. 1.vietu sacensībās ieguva Roberts Zareckis no Limbažiem (6,5 punkti), bet 2. un 3.vietu ar ļoti labu rezultātu un iegūtiem sešiem punktiem dalīja Siguldas pilsētas vidusskolas skolēns Mārtiņš Zemlītis un Daniels Zareckis no Limbažiem.

Ar vienādu rezultātu – 4,5 punkti – finišēja trīs Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni: Rūdolfs Aleksandrs Strods, Daniels Dambītis un Māris Mārtiņš. Papildrādītāji jauniešus ierindoja attiecīgi 13.vietā, 16.vietā un 19.vietā. Jāatzīmē, ka trīs šahisti: Pēteris Kazainis, Rūdolfs Aleksandrs Strods un Daniels Dambītis, ir izcīnījuši tiesības startēt Latvijas Skolu šaha olimpiādē savā vecuma grupā. Vidzemes novada sacensības norisināsies 19.aprīlī Siguldas 1.pamatskolā. Savukārt 7.klases audzēknim Krišjānim Gercānam, kas turnīrā ieguva 3,5 punktus, ir stimuls uzlabot savas spēles prasmes, gatavojoties startam skolu olimpiādē 7.–9. klašu grupā.

Siguldas Valsts ģimnāzija kļūst par novada un plašāka reģiona šaha dzīves centru, regulāri uzņemot gan jaunos šahistus, gan arī pēdējos gados kļūstot par mājvietu vienam no lielākajiem šaha turnīriem Baltijas valstīs – Siguldas novada atklātajam čempionātam. Ģimnāzija ir arī viena no novada mācību iestādēm, kur audzēkņi var apgūt šaha spēli pulciņa nodarbībās. Priecē arī fakts, ka čempionātā kuplā skaitā piedalījās Siguldas 1.pamatskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas jaunieši.

Turnīra rezultāti skatāmi šeit.

Informāciju sagatavoja:
Šaha skolotāja
Sandra  Harlinska
 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi