×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-20
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem izcili sasniegumi Valsts matemātikas olimpiādē

No 8. līdz 9.martam Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā norisinājās Latvijas 68.matemātikas olimpiādes 3.posms 9.–12.klašu skolēniem, kas ir viena no lielākajām valsts mācību priekšmetu olimpiādēm. Tajā piedalījās 284 skolēni no dažādām Latvijas skolām – 73 skolēni 9.klašu grupā, 85 skolēni 10.klašu grupā, 74 skolēni 11.klašu grupā un 52 skolēni 12.klašu grupā. Olimpiādi organizēja Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas Universitātes Neklātienes matemātikas skolu.

Tiesības piedalīties Valsts matemātikas olimpiādē izcīnīja arī Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni Līva Oliņa, Tomass Ozoliņš, Elīna Ozola, Ernests Zveja, Pauls Daugulis, Māris Maikls Mitrevics un Kristaps Bruners, kuri uzrādīja augstus rezultātus starpnovadu matemātikas olimpiādē.

Pirmajā dienā skolēni risināja uzdevumus, kuriem tika atvēlētas piecas astronomiskās stundas. Uzdevumi nebija viegli. Kā atzina vairāki skolēni, tad pietrūka uzdevumu risināšanai atvēlētais laiks. Savukārt otrajā dienā veiksmīgākie dalībnieki piedalījās papildsacensībās, kurās notika kandidātu atlase startam starptautiskajai matemātikas olimpiādei, bet pārējie dalībnieki iepazinās ar olimpiādes uzdevumu analīzi. 

I pakāpes diplomu, zelta medaļu un balvu ieguva 9.b klases skolniece Līva Oliņa (matemātikas skolotāja Ārija Viļuma), bet II pakāpes diplomu, sudraba medaļu un balvu ieguva 11.a klases skolēns Pauls Daugulis (matemātikas skolotāja Daiga Jēkabsone). Gan Līva, gan Pauls bija to 36 skolēnu vidū, kuri tika uzaicināti piedalīties 3.posma 2.kārtā, lai sacenstos par turpmāko dalību papildsacensībās.

Skolu kopvērtējumā Siguldas Valsts ģimnāzija ieguva 3.vietu (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija – 1.vieta, Rīgas Inženierzinātņu vidusskola – 2.vieta), sasummējot iegūtos punktus katras skolas trīs labākajos darbos. Kā balvu par šiem augstajiem sasniegumiem skolēni ieguva tiesības maijā piedalīties komandu matemātikas olimpiādē amerikāņu stilā, ko sadarbībā ar Latvijas Universitātes A. Liepas Neklātienes matemātikas skolu vadīs asociētais profesors Maikls Radins no ASV.
 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja 
Daiga Jēkabsone


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi