×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-21
Otrajās Lieldienās Turaidā aicina uz Lieldienu svētkiem

Turaidas muzejrezervāts Otrajās Lieldienās, 2.aprīlī, plkst.14.30 aicina uz Lieldienu svētkiem „Spīdi nu, saulīte!”, lai kopā lieliem un maziem svinētu pavasara atnākšanu, izdzīvojot Lieldienu laika tautas tradīcijas kopā ar Siguldas folkloras kopas „Senleja” dalībniekiem.

Šogad Lieldienu laikā tiks pirmo reizi iešūpotas jaunas šūpoles, kuru atslēgšanas rituālā ikviens aicināts piedalīties, nesot līdzi mājās nopītu krāsainu dzīparu vai saplaucētus bērzu zariņus un, protams, krāsotas olas.

Svētkos tiks dziedātas pavasara rotāšanas un saules dziesmas, tiks brīvdabā lielajā katlā krāsotas olas, izmantojot dabas materiālus, notiks olu kaujas un ripināšanas sacensības, kā arī tiks spēlētas dažādas tautas spēles. Neiztrūks tautas danči un rotaļas, kā arī veco podu sišana, kuru simboliskā nozīme ir pa ziemu sakrāto nelāgo domu aizraidīšana.

Gadskārtu svētki Lieldienas jeb Lielā diena ir laiks, kad dienas kļūst garākas par naktīm, saule kāpj arvien augstāk un augstāk debesu kalnā. Tas ir laiks, kad gaisma svin uzvaru pār tumsu. Viena no senajām tradīcijām – šūpošanās šūpolēs ir veids, kā ļaudis simboliski palīdz saulei celties debesīs un sniegt pasaulei gaismu, siltumu un auglību.

Lieldienu brīvdienās no 30.marta līdz 2.aprīlim būs atvērtas ne tikai pils ekspozīcijas un brīvdabas ekspozīcijas, bet arī Turaidas baznīca, kur būs apskatāma ekspozīcija „Turaidas baznīcas un draudzes vēsture” un smilšu kino „Turaidas Roze”.

Informāciju sagatavoja:
Anda Skuja
Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi