×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-21
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni piedalīsies starptautiskā izglītības pētījumā

Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Izglītības pētniecības institūts Latvijas skolās ir sācis starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmas „OECD PISA 2018” izmēģinājuma pētījumu, kurā iesaistījusies arī Siguldas Valsts ģimnāzija.

Izmantojot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas izglītības ekspertu veidoto metodiku, šis pētījums novērtēs matemātikas, lasīšanas un dabaszinātņu izglītības kvalitātes līmeni 15 gadus vecu skolēnu vidū, salīdzinot to ar vēl 73 citu valstu skolēnu sasniegumiem. Pētījumi tiek īstenoti un iegūtie rezultāti publicēti ik pēc trīs gadiem.

No 21.marta līdz 30. aprīlim aptuveni 80 Latvijas skolās notiks izmēģinājuma pētījums, lai varētu sagatavoties pamatpētījumam, kas paredzēts nākamā gada martā un aprīlī. Siguldas Valsts ģimnāzijā pētījums norisināsies pirmdien, 26.martā. Izmēģinājuma pētījuma mērķis ir pārbaudīt pētījuma instrumentus (testa uzdevumus un aptaujas) un pētījuma veikšanas procedūras dalībvalstīs. Tāpēc izmēģinājuma pētījumā analizē, piemēram, uzdevumu piemērotību, nevis salīdzina skolēnu kompetences starp valstīm.

Praktiski izmēģinājuma pētījums norit līdzīgi kā pamatpētījums (datorizēta skolēnu testēšana un aptaujas, skolas direktoru aptaujas), tikai skolēnu izlase ir mazāka apjoma un tās izveidei izvirza mazāk stingras prasības, salīdzinot ar pamatpētījumu.

Pētījumu skolās veiks un iegūtos datus analizēs Latvijas Universitātes Izglītības Pētniecības institūta pētnieki sadarbībā ar Liepājas Universitātes, Daugavpils Universitātes, Rēzeknes Tehnoloģiju Augstskolas un Vidzemes Augstskolas pētniekiem un studentiem, izmantojot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD izstrādātās, datorvidei paredzētās skolēnu zināšanu testēšanas metodes. Uzdevumi paredz konkrēta temata kodolīgu aprakstu un no tā izrietošo problēmu risināšanu vai fenomenu skaidrošanu, kas jāveic skolēnam.

Paredzēts, ka izmēģinājuma pētījumā piedalīsies vairāk nekā 3000 skolēnu no visas Latvijas.

Jāpiebilst, ka šāda veida pētījumā Latvija piedalīsies jau septīto reizi.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzija pēc Izglītības un zinātnes ministrijas informācijas


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi