×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-22
Norisinās ielu asfaltbetona bedrīšu remonti; sāks grantēto ielu un ceļu greiderēšanu

Šonedēļ visā Siguldas novada teritorijā sākts ielu un ceļu asfaltbetona bedrīšu remonts. Iestājoties atbilstošiem laikapstākļiem, tiks sākta arī grantēto brauktuvju planēšana. Veidojoties jaunām bedrēm, asfaltbetona bedrīšu remonts visā novada teritorijā notiks arī turpmāk. Savukārt ielu un ceļu planēšana sasaluma dēļ šobrīd vēl nav iespējama.

Sākoties atkusnim, pārmitrinātie grantēto ielu un ceļu segumi zaudēs nestspēju, uzlabot grants ceļu stāvokli varēs tikai tad, kad tie būs apžuvuši – šķīdoņa laikā ceļu uzturēšanas darbus nav lietderīgi veikt, jo, uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk.

„Ielu un ceļu uzturēšana ir komplekss darbs,” stāsta pašvaldības būvinženieris Valts Vilks, turpinot: „Lai arī teorētiski ziemas uzkopšanas darbu sezona ir beigusies, joprojām sekojam līdzi aktuālajiem laikapstākļiem un to prognozēm. Nepieciešamības gadījumā darbu turpinās ziemas režīma tehnikas vienības. Taču vienlaikus vērojam novada ielu un ceļu stāvokli, lai reaģētu un rīkotos atbilstoši situācijai.”

Ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, lai pasargātu gan ceļus, gan transportlīdzekļus, aicinām autovadītājus izvēlēties laikapstākļiem un ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība 2018.gadā novada ielu un ceļu uzturēšanā, kā arī pārbūvē investēs aptuveni piecus miljonus eiro. Šajā gadā plānota valsts autoceļa A2 krustojuma pārbūve no Saules līdz Ventas ielai, kā arī gājēju ietves izbūve gar autoceļu A2 no Ventas līdz Saltavota ielai Siguldā. Tāpat norisināsies cietā seguma izbūve Meldru un Doņu ielā, kā arī Miera ielas pārbūve. Ielu segums tiks atjaunots Pulkveža Brieža ielā no valsts autoceļa A2 līdz aplim krustojuma zonā ar Strēlnieku ielu, kā arī Lāčplēša ielā no Čakstes līdz Cēsu ielai Siguldā un Birztalu ielā Allažos.

Dubultās virsmas apstrāde plānota C24 autoceļam posmā no valsts reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) līdz Pelītēm (Kreiļu ceļš) Siguldas pagastā. Grantēto ceļu sakārtošana, tostarp grants seguma atjaunošana un apauguma noņemšana vairākiem ceļiem Allažu pagastā: Pullēni–Strazdiņi, Vecumnieki–Bisenieki, Vecumnieki–Pullēni, Baznīca–Kapliča, Pansionāts–Alkšņi, Darbnīca–Stīpnieki–Bulduri, Kalni–Pādes, kā arī Šķiliņi–Ozolkalns.

Tāpat turpināsies vairāku ielu pārbūves projektēšana, piemēram, Lauku, Helmaņa un Jūdažu ielas pārbūvei, kā arī Ābeļdārza ielas savienojuma ar Avotu, Pīlādžu, Ābeļu un Dailes ielu Siguldas pagastā. Projektēšana tiks veikta arī Kalmju, Mālkalnu, Vizbuļu, Doņu, Atbrīvotāju un Oskara Kalpaka ielām. Domājot par satiksmes drošību, šogad noslēgsies arī projektēšana Oskara Kalpaka, Pils, Jāņa Čakstes un Raiņa ielas krustojuma pārbūvei, kā arī Noliktavu ielas, gājēju ietves Bebrenes ielā un Ausekļa ielas gājēju pārejas projektēšana.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi