×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-25
Karjeras nedēļas aktivitātes Siguldas pilsētas vidusskolā

Siguldas pilsētas vidusskolas 1.–4.klasēs no 19.līdz 23.martam norisinājās Karjeras nedēļa. Tās laikā gan mācību stundās, gan ārpus tām pievērsa uzmanību jautājumiem par karjeru – pagātnē Siguldas novadā, savā ģimenē un iespējamo nākotnes profesiju.

1.un 2.klases bērni pārrunāja savu vecāku nodarbošanos un vizuālās mākslas stundās attēloja vecāku profesijas, ar tām nepieciešamajām lietām. 3.un 4.klašu skolēni pētīja un izzināja, kādas profesijas ir bijušas Siguldas apkārtnē pagātnē, veidojot plakātus un rakstot stāstus par tām. Skolēniem bija iespēja pasapņot par iespējamajām nākotnes profesijām, kādas varētu būt nepieciešamas mainīgajā pasaulē, un iztēloties sevi tajās zīmējumos.

Vairākas klases Karjeras nedēļā bija padomājušas arī par citām aktivitātēm, kuras saistītas ar karjeru. 1.b klase devās uz Siguldas pilsdrupām, kur skolēnus sagaidīja un par savu profesiju pastāstīja gids. Bērni ar lielu interesi klausījās gida stāstījumā arī par izzudušajām profesijām un papildus uzzināja faktus par Siguldas pilsdrupu vēsturi. 3.c klase piedalījās praktiskā nodarbībā Siguldas spieķu darbnīcā un pie sevis bija uzaicinājusi gidi Annu Grosbergu, kura interesanti stāstīja par senām profesijām Siguldā.

3.a klase pētīja pils dārznieka profesiju. Skolēni klases stundā no materiāliem, strādājot grupās, izzināja dārznieka profesiju, kāda tā bija sendienās un kāda tā ir mūsdienās.Pēc izpētes darba notika tikšanās ar dārznieci Daci Puškundzi. Dārzniece skolēnus tuvāk iepazīstināja ar dārznieka profesijas praktisko pusi. Bērni mācījās izvēlēties pareizu lieluma podiņu stādāmajam stādiņam, stādīt stādiņus, pareizi aplaistīt. Mūzikas stundā klasē viesojās Siguldas Mākslu skolas Mūzikas nodaļas trompetes skolotājs Arnis Šmitiņš, kurš skolēnus iepazīstināja ar pūšamajiem instrumentiem, pastāstīja par rakstura īpašībām un prasmēm, kādām ir jāpiemīt vai jāattīsta cilvēkam, kurš vēlas spēlēt instrumentu. Tā kā Arnis Šmitiņš ir ne vien trompetes skolotājs, bet arī pūtēju orķestra „Sudrabskaņa” diriģents, tad skolēni uzzināja, kas ir orķestris, kādus pūšamos instrumentus spēlē orķestrī. Varēja noskaidrot,kā skolēns var kļūst par orķestra dalībnieku. Bērni ar prieku iesaistījās kopīgās muzicēšanas aktivitātēs.

23.martā skolā viesojās dažādu profesiju vecāki, lai pastāstītu par savām profesijām, par to, kur šīs profesijas var apgūt un kādi mācību priekšmeti ir centīgi jāapgūst jau skolā. Tika pārstāvēts plašs profesiju klāsts – militārais policists, galdnieks, šuvēja, skursteņslauķis, ķīmiķis, , konditore, Dailes teātra tehniskais direktors, tūrisma nozares speciālisti un daiļdārzniece. Skolēni varēja gan aplūkot dažādus ar profesiju saistītus darbarīkus, gan uzdot jautājumus un padomāt arī par savu nākotnes profesiju.

Liels paldies visiem vecākiem, kuri sadarbojās un iesaistījās skolas Karjeras nedēļā!

Informāciju sagatavoja:
Ieva Gaile
Siguldas pilsētas vidusskolas
1.–4.klašu ārpusskolas darba organizatore


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi