×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-26
Noskaidroti sporta kluba „Pantera” sacensību uzvarētāji milzu slalomā

Pagājušajā nedēļas nogalē Siguldas pilsētas trasē tika aizvadītas vienas no šīs sezonas noslēdzošajām sacensībām kalnu slēpošanā, aizraujošās un līdzīgās cīņās noskaidrojot labākos divu braucienu summā sporta kluba „Pantera” milzu slaloma disciplīnā.

Sacensībās piedalījās vairāku bērnu un jauniešu grupu pārstāvji, kā arī juniori un vecākie dalībnieki no Master grupas. Visas grupas kopā pulcēja teju 100 kalnu slēpotājus, lielākajai konkurencei sanākot vecākajās bērnu un jaunākajās jauniešu grupās. Lai arī pie godalgotām vietām un uzvarām tika vairāki kalnu slēpošanas klubi, tomēr vislielāko godalgu ražu savāca Siguldas Sporta skolas un sporta kluba „Pantera” audzēkņi.

Master grupā vīriešiem sešu dalībnieku vidū pēc pirmā brauciena vadībā izvirzījās Aleksandrs Velhovskis, taču beigās viņam nācās ieņemt 3.vietu, jo otrajā braucienā viņam garām pagāja ne tikai uzvarētājs Andrejs Mihailovs, bet arī 2.vietas ieguvējs Vents Balodis. Dāmām, kur sacentās tikai trīs dalībnieces, pārliecinošu uzvaru svinēja arī skrituļslidošanā ar panākumiem startējošā Denisa Druka-Jaunzeme, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu jauniešu grupas kalnu slēpotāju Diānas un Rūdolfa Daukštu māmiņa Danute apsteidza Unu Leitāni. Junioriem sacentās tikai meitenes, Unai Graudai ieņemot stabilu 1.vietu, bet Laurai Beļakovai paliekot 2.vietā.

U-16 grupā puišiem uz goda pjedestāla kāpa tikko no Somijas atbraukušie jaunieši. Uzvarētājam Markam Truhinam no Siguldas Sporta skolas un sporta kluba „Pantera” šoreiz sīvāko konkurenci neizrādīja komandas biedrs Emīls Ģērmanis, jo Baltijas kausa pēdējās dienas paralēlā slaloma uzvarētājs palika vien trešais, bet gan 2.vietas ieguvējs Gustavs Ābele, kurš otrajā trasē bija ātrākais. Arī meitenēm trijniekā iekļuva visas Somijā startējušās kalnu slēpotājas. Pārsteigumu sarūpēja un 1.vietu ieguva Ilze Marta Bērziņa („Virsotne”), kura aiz sevis atstāja otrajā trasē labāko laiku uzrādījušo Līvu Oliņu (Siguldas Sporta skolas un sporta klubs „Pantera”). „Virsotnei” otru godalgu šajā grupā ļoti līdzīgā cīņā nodrošināja Katrīna Allena, kura divu braucienu summā par 0,04 sekundēm apsteidza favorīti Paulu Vītumu (Siguldas Sporta skola un sporta klubs „Pantera”), kurai negaidīti nācās palikt bez godalgas.

Par māsas Paulas ne tik veiksmīgā starta kompensēšanu parūpējās viņas brālis Aksels Vītums (Siguldas Sporta skola un sporta klubs „Pantera”), kurš izcīnīja uzvaru U-14 grupā un kuram tikai ceturtdaļsekundi piekāpās Rihards Allens no „Virsotnes”, kura komandas biedrs Valters Eglītis ieņēma stabilu trešo vietu. Meitenēm šajā grupā bija pieteikušās visas trīs Siguldas Sporta skola un sporta klubs „Pantera” līderes un vadošās grupas braucējas, taču diemžēl nestartēja Baltijas kausa vicelīdere Samanta Līcīte. Taču Diāna Daukšte ar Patrīciju Ansonsku parūpējās par kārtīgu trilleri, katrai esot ātrākai vienā no braucieniem un beigās abas šķirot tikai vienai sekundes desmitdaļai. Un par šādu mazu atstarpi Pihē supergigantā uzvarējusī Diāna bija ātrāka par Baltijas kausa kopvērtējumā dominējušo Patrīciju.

Vēl vienu godalgu Daukštu ģimenei varēja sarūpēt Rūdolfs, bet viņš uz starta neizgāja. Taču U-12 grupā deviņu dalībnieku vidū par dubultuzvaru parūpējās divi citi Siguldas Sporta skolas un sporta kluba „Pantera” pārstāvji: Lukass Pušņins un Krists Turauskis. Trijnieku noslēdza Kristaps Morozovs no „Virsotnes”. Lai arī dažās citās grupās bija spēcīgi braucēji un braucējas, tomēr U-12 grupā meitenēm 12 dalībnieču konkurencē, neskatoties uz vienas no līderēm Lauras Ciagunes prombūtni Somijā gūtās traumas dēļ, sastāvs bija visspēcīgākais, galvenokārt pateicoties Baltijas kausa līderēm māsām Saļņikovām – Elzai un Frīdai. Baltijas kausa kopvērtējuma uzvarētāja Frīda brauca labi, taču augstāk par 2.vietu viņa netika, jo šoreiz ātrāka abos braucienos un labāka kopsummā bija Elza. Ņemot vērā uzrādītos laikus, Elza ir jāizceļ kā labāko no visām meiteņu grupām, un tikai U-16 grupas uzvarētājs Marks Truhins bija vienīgais no puišiem, kas divu braucienu summā spēja uzrādīt ātrāku laiku par Elzu. Stabilu 3.vietu ieņēma Baltijas kausā šajā disciplīnā ļoti spēcīgā konkurencē ar citu valstu pārstāvēm desmitniekā tikusī Loreta Reitere no „Virsotnes”.

U-10 grupa bija tā, kur gan meitenēm, gan puišiem norisinājās visspraigākā cīņa par uzvaru, pirmās divas vietas divu braucienu summā šķirot vēl mazāk nekā U-14 grupā meitenēm pieredzētā viena sekundes desmitdaļa – 0,07 sekundes meitenēm un 0,08 sekundes puišiem. Tāpat šajā grupā tika piefiksēta vēl viena interesanta iezīme, proti, gan puišiem, gan meitenēm pirmajā trijniekā tika pārstāvēti trīs dažādi kalnu slēpošanas klubi. Meitenēm līderpozīcijas pēc pirmā brauciena tomēr nenosargāja Estere Jansone (SSS/Pantera), kuru apsteidza Nata Eriņa no sporta kluba „Ziemeļpols”, bet trijnieku noslēdza Letīcija Matisone („Virsotn”), kura tikai par 0,16 sekundēm pārspēja Luīzi Līvmani (Siguldas Sporta skola/„Pantera”). Lai arī puišiem atstarpe bija gandrīz identiska kā meitenēm, tomēr uzvarētājs Gustavs Gritāns no „Apex” bija ātrākais abos braucienos, gandrīz vienādi abas trases veicot, bet par attiecīgi 0,02 un 0,06 sekundēm katrā braucienā tomēr apsteidzot Lukasa brāli Arno Pušņinu (Siguldas Sporta skola/„Pantera”), tādējādi liedzot Pušņinu ģimenei tikt pie divām uzvarām. Arī puišiem šajā grupā 13 dalībnieku vidū Siguldas Sporta skola/„Pantera” bija tuvu divām godalgām, taču pēc pirmās trases t.vietā esošais Rafaels Velcis otrajā braucienā nenosargāja sekundes pārsvaru pār Kristeru Zīli no sporta kluba „Ziemeļpols”, beigās līdz trijniekam pietrūkstot nieka trim sekundes simtdaļām.

U-8 grupā dubultuzvara „Panterai”, par ko parūpējās Renārs Lazdiņš un Patriks Ciaguns. „Panterai” varēja sanākt arī pilns goda pjedestāls, taču otrajā braucienā otro laiku uzrādījušais Renāra dvīņu brālis Kristiāns Lazdiņš pēc pirmajā trasē pieļautās kļūdas atradās pēdējā –12.vietā, tāpēc divu braucienu summā augstāk par 8.vietu nevarēja pakāpties. Līdz ar to 3.vietu ieguva Rihards Hartmanis no sporta kluba „Virsotne”. Meitenēm šajā grupā krietni pārāka pār konkurentēm bija Alesija Terlanova no sporta kluba „Ziemeļpols”. Stabilu 2.vietu ieguva Līva Latkovska. Tuvu godalgai bija Gabriela Rubene (abas no sporta kluba „Pantera”), taču Gabrielu otrajā braucienā apsteidza komandas biedrene Nikola Grīnberga (sporta klubs „Pantera”), kurai tad pienācās 3.vieta. Diemžēl pirmajā trasē diskvalifikāciju piedzīvoja medaļu pretendente Emīlija Kliesta (sporta klubs „Pantera”), kura otrajā trasē uzrādīja otro laiku.

U-6 grupā visu goda pjedestālu abiem dzimumiem aizņēma Sandras, Ievas, Madaras Melderu audzēkņi no sporta kluba „Pantera”. Puišiem vienīgais, kas divu braucienu summā iekļāvās minūtēs, bija pārliecinošais uzvarētājs Alberts Beinerts, kurš aiz sevis atstāja Mārtiņu Samofalu un Kristenu Eigenfeldu. Meitenēm pirmajās divās vietās ierindojās maija viducī vārda dienas svinošās Maija Ciagune un Sofija Beinerte. Alberta gadu jaunākajai māsiņai Sofijai neizdevās atkārtot brāļa panākumu, un viņa ierindojās 2.vietā, jo līdzīgajā cīņā par sekundi ātrāka bija piecas dienas agrāk vārdu dienu svinošā ļoti kuplās un sportiskās Ciagunu ģimenes jaunākā atvase Maija. Tikmēr pirmo godalgu ar iegūto 3.vietu nopelnīja vairākkārtējā pasaules kausa uzvarētāja, pasaules čempiona un olimpiskā vicečempiona skeletonā Martina Dukura meita Magda.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis
Sporta kluba „Pantera” pārstāvis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi