×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-27
Ar vietu 1.klasē tiks nodrošināti visi novada topošie pirmklasnieki

1.martā tika uzsākta bērnu reģistrācija Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1.klasēs 2018./2019.mācību gadam. Pirmajā dienā tika reģistrēti 233 topošie pirmklasnieki. Patlaban notiek klašu komplektēšana, izglītības iestādes sazinās ar vecākiem par prioritāro izvēli tiem bērniem, kuri tika pieteikti vairākās skolās, lai līdz 10.aprīlim vecākiem nosūtītu rakstisku apstiprinājumu par skolēna uzņemšanu izglītības iestādē.

Kopumā Siguldas pilsētas četrās skolās tiks uzņemti 253 pirmklasnieki, pilnībā nokomplektējot visas 1.klases. Laurenču sākumskolā trīs 1.klasēs tiks uzņemti 72 bērni, Siguldas 1.pamatskolas trīs 1.klasēs turpmāk mācīsies 60 bērni, savukārt Siguldas pilsētas vidusskolas trīs vispārizglītojošās 1.klasēs tiks uzņemti 78 skolēni, 1.klasē ar sporta novirzienu – 26 bērni, bet 1.klasē ar mākslu novirzienu – 17 skolēni.

Pirmklasnieku uzņemšana vēl turpinās Mores un Allažu pamatskolā, kur plānots atvērt pa vienai 1.klasei, uzņemot bērnus pēc vecāku rakstiska pieteikuma iesniegšanas.

Jāatgādina, ka pirmklasnieku reģistrs tika veidots pēc „rāvējslēdzēja” principa, apvienojot klātienē saņemtos iesniegumus ar elektroniski saņemtajiem iesniegumiem pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, kā arī izvērtējot noteiktās prioritātes, kas nosaka, ka primāri pilsētas skolās tiek uzņemti novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļi vai māsas un novadā deklarētie bērni, kuriem Siguldas novadā deklarēts arī vismaz viens no vecākiem.

Tā kā uz pieteikšanos 1.klasē pretendēja ne tikai Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji, bet arī apkārtējo novadu topošie pirmklasnieki, izvērtējot skolu kapacitāti, vairākiem apkārtējo novadu skolēniem nebija iespējams nodrošināt iespēju mācības uzsākt kādā no Siguldas skolām.

Papildu informācija par topošo pirmklasnieku uzņemšanu pieejama novada izglītības iestādēs un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruņa numuru 67970863.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi