×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-28
Šonedēļ Siguldas novadā – Šūpoļu festivāls, Lieldienu pasākumi, Ģimeņu dienas aktivitātes un sporta sacensības

No 31.marta līdz 2.aprīlim Siguldā jau trešo gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls. Īpaši šim notikumam radītas 100 unikālas un neparastas šūpoles, kas būs izvietotas aptuveni trīs kilometru garā pastaigu maršrutā. Īpašā šūpoļu ceļa karte pieejama Tūrisma informācijas centrā, kā arī Siguldas mobilajā lietotnē. Šūpoļu festivāla laikā Raiņa parkā būs iespēja aplūkot Siguldas un Garkalnes novadu izglītības iestāžu audzēkņu veidoto vides objektu izstādi „Visa Dieva radībiņa saulītē līgojās”.

Iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt Lieldienu pasākumus un svētku dievkalpojumus Siguldas novadā un tā tuvākajā apkārtnē, kā arī slēpošanas un volejbola sacensības.

Piektdien, 30.martā

No plkst.12.30 līdz 15.00 notiks ekumēniskais Krustaceļa gājiens, kurā piedalīsies aptuveni 200 Siguldas kristīgo draudžu garīdznieki un ticīgie. Gājiens plānots maršrutā: Siguldas Evaņģēliski luteriskā baznīca – Pils iela – Siguldas dzelzceļa stacijas laukums – gājēju pāreja pār dzelzceļu – Gāles iela – Siguldas Baptistu draudze – Trimpus iela – Siguldas Romas katoļu baznīca. Gājiena laikā iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.
Pašvaldība aicina gan autovadītājus, gan gājiena dalībniekus būt uzmanīgiem!


Sestdien, 31.martā

No plkst.10.00 līdz 14.00 specializētajā SIA „Jumis” busiņā būs iespēja bez maksas nodot jebkāda veida nolietotās un nederīgās elektriskās un elektroniskās iekārtas

Plkst.10.00 bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība pieaugušajiem Fischer Slēpošanas centrā sertificēta trenera vadībā. Lai piedalītos, ir jāpiesakās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 67970262, jo vietu skaits ir ierobežots. Pieaugušajiem jānodrošina savs slēpošanas inventārs, ja nepieciešams, to varēs iznomāt Fischer Slēpošanas centrā. Dalība – bez maksas.

Plkst.11.00 Siguldas pilsētas trasē notiks kalnu slēpošanas sacensības bērniem „Vilciņa kauss”, 3.posms. Dalībnieku reģistrācija un numuru saņemšana notiks no plkst.9.30 līdz 10.30. Apbalvošana plānota pusstundu pēc otrās trases noslēdzošā dalībnieka finiša. 

Plkst.13.00 notiks Šūpoļu festivāla atklāšana un Zaķu skrējiens Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.
Nepilnu kilometru garajā skrējienā no dzelzceļa stacijas līdz kādam no trim finiša punktiem, kuri būs arī festivāla šūpoļu galvenie laukumi, skrējiena dalībniekus sagaidīs novada olimpieši. Dalībniekus, kuri no stacijas laukuma dosies uz Svētku laukumu, finišā sagaidīs skeletonisti brāļi Dukuri, uz Maija parku aizcilpojušos zaķus sagaidīs kamaniņu braucēji brāļi Šici, bet Raiņa parkā garauši satiks olimpiskās bronzas medaļas ieguvēju bobslejistu Jāni Strengu. Skrējienā aicināti piedalīties lieli un mazi dalībnieki, jo nelielais skrējiens būs jautrs un ģimenēm draudzīgs – vienīgais noteikums, lai piedalītos skrējienā, ir ērts apģērbs un zaķa ausis.
Zaķi šūpojas Siguldā!


Svētdien, 1.aprīlī

No plkst.9.00 līdz 16.00 Svētku laukumā ikviens aicināts uz aizraujošu Lieldienu svinēšanu un aktivitātēm visai ģimenei. Notiks arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kur varēs iegādāties amatniecības izstrādājumus un gardumus svētku galdam. Kopā ar folkloras kopu „Senleja” un Danču klubu varēs izdziedāt un izdejot skanīgākās pavasara dziesmas un dejas.

Plkst.12.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks Lieldienu svinēšana „Nāc nākdama, Liela diena”. Ģimenes aicinātas piedalīties radošajās darbnīcās, olu krāsošanā, rotaļās un dančos kopā ar Zēmundes muižas muzikantiem un bērnu vokālo ansambli „Zibsnis”. Dalība – bez maksas.

Plkst.14.00 Lieldienu volejbola sacensības Siguldas Sporta centrā,kurā aicināti piedalīties visi volejbola entuziasti. Komandas tiks izlozētas uz vietas pēc dalībnieku reģistrācijas. Dalība – bez maksas. 


Pirmdien, 2.aprīlī

No plkst.11.00 Veselības un sporta nedēļas laikā notiks Ģimeņu dienas aktivitātes, kurās aicinātas piedalīties ģimenes ar lielākiem un mazākiem bērniem.

Plkst.13.00 Siguldas Romas katoļu baznīcā notiks Siguldas jauniešu kamerorķestra un Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” stīgu nodaļas un pūšaminstrumentu nodaļas audzēkņu Lieldienu koncerts. Diriģents Pēteris Plūme. Ieeja – bez maksas.

Plkst.14.30 Turaidas muzejrezervātā visi aicināti uz Lieldienu svinēšanu „Spīdi nu, saulīte!” kopā ar Siguldas folkloras kopu „Senleja”. Būs olu krāsošana, olu kaujas, olu ripināšana, olu krusta dancis, olu skriešanās, jauno šūpoļu vēršanas rituāls, šūpošanās, saules daudzināšana, pavasara dziesmas, rotaļas un danči.
Ieejas maksa – no 0,70 līdz 3 eiro.

Aicinām Lieldienu brīvdienas pavadīt slēpojot!


Svētku dievkalpojumi

Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā

  • 29.martā plkst.18.00 Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums
  • 30.martā plkst.12.30 Ekumēniskais krustaceļš (uz katoļu baznīcu), plkst.18.00 Lielās Piektdienas dievkalpojums
  • 1.aprīlī plkst.8.00 Lieldienu rīta dievkalpojums
  • 2.aprīlī plkst.11.00 Otro Lieldienu dievkalpojums


Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā

  • 29.martā plkst.19.00 Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums
  • 30.martā plkst.12.00 Lielās Piektdienas dievkalpojums
  • 31.martā plkst.22.45 Lieldienu nakts vigīlija
  • 1.aprīlī plkst.12.00 Lieldienu dievkalpojums


Allažu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā

  • 30.martā plkst.16.00 Lielās Piektdienas dievkalpojums
  • 1.aprīlī plkst.10.00 Lieldienu dievkalpojums


Turaidas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā

  • 29.martā plkst.19.30 Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums
  • 30.martā plkst.11.00 Lielās Piektdienas dievkalpojums
  • 31.martā plkst.22.30 Klusās Sestdienas Lieldienu agrā rīta dievkalpojums
  • 1.aprīlī plkst.11.00 Lieldienu dievkalpojums


Siguldas Romas katoļu baznīcā

  • 29.martā plkst.19.00 Kunga pēdējo vakariņu Svētā mise
  • 30.martā plkst.15.00 Kunga ciešanu dievkalpojums
  • 31.martā no plkst.21.00 līdz 24.00 Vigīlijas dievkalpojums
  • 1.aprīlī plkst.9.00 Rezurekcijas dievkalpojums, plkst.12.00 Kristus augšāmcelšanās svētku Svētā mise, kristības
  • 2.aprīlī plkst.12.00 Svētā mise


Septītās dienas adventistu Siguldas draudzē

  • 31.martā plkst.11.00 Klusās Sestdienas dievkalpojums


Siguldas Baptistu draudzē

  • 1.aprīlī plkst.11.00 Lieldienu dievkalpojums


Svētā apustuļa Andreja Pirmsauktā Siguldas pareizticīgo baznīcā

  • 5.aprīlī 18.00 Lielās Piektdienas rīta dievkalpojums ar mūsu Pestītāja Jēzus Kristus ciešanu 12 evaņģēliju lasīšanu
  • 7.aprīlī Vissvētās Dievadzemdētājas pasludināšana: plkst.14.00 kuliču iesvētīšana, plkst.23.00 pusnakts dievkalpojums
  • 8.aprīlī plkst.00.00 Gaišā Kristus augšāmcelšanās. Pasha. Krusta gājiens. Pashas rīta dievkalpojums. Dievišķā liturģija

 

Priecīgas Lieldienas!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi