×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-03-28
Pašvaldība zemju īpašniekus aicina iznīcināt latvāni

Siguldas novada pašvaldība aicina zemju īpašniekus vai tiesiskos valdītājos, kuru teritorijas invadētas ar latvāni (Heracleum sosnowskyi Manden), veikt latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumus.

Siguldas novada pašvaldības dome apstiprinājusi Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu plānu Siguldas novadā 2018.–2022.gadam. Pamatojoties uz plānā iekļauto informāciju, pašvaldība šogad organizēs latvāņu ierobežošanas pasākumus 36 ar latvāni invadētās zemes vienībās, ja zemes īpašnieki paši neveiks latvāņu ierobežošanu, vai nav iesnieguši informāciju Valsts augu aizsardzības dienestā par to, ka 2018.gadā tiks veikti latvāņu ierobežošanas pasākumi. Jāatgādina, ka zemes īpašnieka vai tiesiskā valdītāja pienākums ir apmaksāt pašvaldības piestādīto rēķinu par veiktajiem darbiem, kas saistīti ar latvāņu ierobežošanu.

Siguldas novada pašvaldība aicina zemju īpašniekusuz e-pasta adresi ineta.eriksone@sigulda.lv līdz 10.jūnijam iesniegt informāciju, ja tiek plānots veikt latvāņu ierobežošanas pasākums – latvāņu ziedkopu nogriešana, savākšana un iznīcināšana tā ziedēšanas laikā –, ar latvāņiem invadētā teritorijā, kurā aizliegts izmantot ķīmisko ierobežošanas metodi (piemēram, gar ūdensobjektiem 10 metru aizsargjoslā) vai ar latvāņiem invadētā teritorijā, kurā pavasara periodā veic latvāņu ierobežošanu, pielietojot ķīmisko ierobežošanas metodi.

Ja zemes īpašniekam piederošā nekustamajā īpašumā netiks veikti latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumi vai pašvaldībā līdz 10.jūnijam netiks saņemta informācija par iepriekš minēto pasākumu veikšanu, zemes īpašnieks tiks saukts pie administratīvās atbildības saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 51.2 pantu,kurā noteikts, ka par invazīvo augu sugu izplatības ierobežošanas pasākumu neveikšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no simt līdz trīssimt piecdesmit euro, bet juridiskajām personām – no divsimt astoņdesmit līdz tūkstoš četrsimt euro. Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no trīssimt piecdesmit līdz septiņsimt euro, bet juridiskajām personām no piecsimt septiņdesmit līdz divtūkstoš deviņsimt euro.

Papildu informācija pieejama Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv vai pie Siguldas novada pašvaldības galvenās lauku attīstības speciālistes Inetas Eriksones pašvaldības administrācijas ēkas 206.kabinetā Zinātnes ielā 7, Siguldas pagastā, zvanot uz tālruņa numuru 26341991 vai rakstot uz e-pasta adresi ineta.eriksone@sigulda.lv, kā arī Valsts augu aizsardzības dienesta tīmekļa vietnē www.vaad.gov.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi