×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-03
Uzsākta bērnu pieteikšana bērnudārzos jaunajam mācību gadam

Tuvojoties bērnudārzu grupu komplektēšanai jaunajam mācību gadam, vecāki, kuru bērni reģistrēti pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu rindā, aicināti līdz 15.maijam aizpildīt iesniegumu par bērna bērnudārza gaitu uzsākšanu 1.septembrī.
Iesniegumu iespējams aizpildīt elektroniski pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv un pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3.

Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem „Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs” vecākiem jāiesniedz iesniegums:

  • līdz 15.maijam, ja izglītības iestādi bērns uzsāks apmeklēt jaunā mācību gada sākumā – septembrī;
  • mēnesi pirms plānotā bērnudārza apmeklēšanas laika, ja bērns izglītības iestādi sāks apmeklēt mācību gada laikā un pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu kapacitāte to ļauj.

Mēneša laikā pēc pieteikuma iesniegšanas Izglītības pārvaldes darbinieks sazināsies ar vecākiem, informējot par iespējām uzsākt pirmsskolas izglītības apguvi izvēlētajā bērnudārzā vai mācīties citā bērnudārzā, ja bērnam nebūs iespēju apmeklēt vecāku izvēlēto bērnudārzu.

Atgādinām, ka bērnam jābūt reģistrētam pirmsskolas izglītības iestāžu rindā, ko var izdarīt gan pašvaldības Pakalpojumu centrā, gan elektroniski pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu rinda ir vienota visiem pašvaldības bērnudārziem, un tā aplūkojama pašvaldības e-pakalpojumu portālā. Papildu informācija pieejama Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruņa numuru 67970914.

Siguldas novada pašvaldības bērnudārzus šobrīd apmeklē 1078 bērni. Plānots, ka septembrī pašvaldības bērnudārzos tiks uzņemti 203 bērni.

Pēdējos piecos gados pašvaldība ir radījusi vairāk nekā 400 jaunu vietu pašvaldības bērnudārzos un arī turpmāk plāno radīt jaunas vietas pašvaldības bērnudārzos, lai nodrošinātu vecākiem iespēju saņemt pirmsskolas izglītības iestāžu pakalpojumus jau no pusotra gada vecuma.

Atgādinām, ka Siguldas novadā deklarēto bērnu vecākiem ir pieejams pašvaldības līdzfinansējums 119,41 eiro auklītes pakalpojuma apmaksai, ja pašvaldība nevar nodrošināt vietu bērnudārzā, vai 181,60 eiro līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem no bērna pusotra gada līdz brīdim, kad tiek uzsākta obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei, vai 151,13 eiro (no 1.septembra – 108,99 eiro), ja bērns apgūt obligāto sagatavošanu pamatizglītības ieguvei. Ja būs iespēja nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzā, bet vecāki izvēlēsies, ka viņu atvase izglītojas privātajā bērnudārzā, iespējams saņemt līdzfinansējumu 173,30 eiro apmērā par bērnu no pusotra gada līdz obligātās sagatavošanās izglītībai un 100,69 eiro apmērā par bērnu, kas uzsāk obligāto sagatavošanu pamatizglītības ieguvei.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi