×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-11
Siguldas skolām panākumi pirmajā skolu komandu badmintona čempionātā

6.aprīlī Salaspils Sporta centrā aizvadīts pirmais Latvijas skolu badmintona čempionāts. Tajā par uzvarētāju pamatskolu grupā kļuvusi Siguldas pilsētas vidusskola.

Latvijas skolu komandu čempionātā kopumā piedalījās 23 skolu komandas no 10 Latvijas pilsētām un novadiem, kopskaitā 170 spēlētāji, tādējādi šis turnīrs bija līdz šim lielākais jauniešu badmintona turnīrs Latvijā.

Sacensības notika trijās vecuma grupās: sākumskolas (4.–6.klase, līdz 2005.gadam dzimušie), pamatskolas (7.–9. klase, līdz 2002.gadam dzimušie) un vidusskolas (10.–12.klase, līdz 1998.gadam dzimušie). Latvijas skolu komandu čempionātā badmintonā tika aicinātas piedalīties visas Latvijas sākumskolas, pamatskolas, vidusskolas, ģimnāzijas, kā arī arodskolas un speciālās skolas.

Vidusskolu grupā finālā tikās divas Valmieras komandas: Valmieras Valsts ģimnāzija un Valmieras Pārgaujas ģimnāzija. Spēlē par 3.vietu starp Talsu Kristīgā vidusskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas komandām uzvarēja Siguldas komanda, kurā spēlēja arī Liāna Lencēviča, kura pērn pārstāvēja Latviju ne tikai Eiropas U-17 un U-19 čempionātos, bet arī Eiropas čempionātā pieaugušajiem.

Pamatskolu grupā pārliecinoši uzvarēja Siguldas pilsētas vidusskolas komanda, kurā spēlēja spēcīgākie Latvijas spēlētāji savās vecuma grupās: Amanda Azarova, Anna Kupča, Alens Zandovskis un Dāvis Strazdiņš. Sākumskolu grupā pārliecinoši uzvarēja Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas komanda.

Latvijas skolu komandu čempionātā piedalījās gan iepriekš nezināmi badmintona spēlētāji, gan arī Latvijas spēcīgākie jaunieši. Visvairāk skolēnu bija atbraukuši no Siguldas – 52.

„Lai gan badmintons ir individuāls sporta veids, taču pasaulē tieši komandu sacensības ir tās, kas piesaista vislielāko interesi. Komandu čempionāti ir kā galvenais badmintona dzinulis, veicinot mediju, sponsoru un līdzjutēju interesi,” stāsta Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds. „Šogad mūsu prioritāte ir attīstīt komandu čempionātus, tai skaitā iesākt tradīciju rīkot Latvijas skolu komandu čempionātu, attīstīt Latvijas badmintona līgu, aizsākt studentu līgu,” norāda Kristians Rozenvalds.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi