×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-12
Spodrības mēnesis un Lielās talkas aktivitātes Siguldas novadā

Līdz 15.maijam Siguldas novadā norisinās Spodrības mēneša aktivitātes, kad iedzīvotāji un uzņēmēji tiek aicināti sakopt savus īpašumus un piedalīties Lielajā talkā, kas šogad notiks 28.aprīlī.

Siguldas novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus un uzņēmumus pieteikt talkošanas vietas tīmekļa vietnē talkas.lv, kā arī līdz 20.aprīlim informēt par tām Siguldas novada Lielās talkas koordinatori Ditu Lauri, zvanot uz tālruņa numuru 67800952 vai rakstot uz e-pasta adresi dita.laure@sigulda.lv. Piesakot konkrētu sabiedriskās teritorijas sakopšanas vietu, aicinām norādīt atbildīgo kontaktpersonu, kura Lielās talkas dienā darbosies norādītajā teritorijā. Pašvaldības speciālisti atgādina, ka talkas laikā atkritumu maisu piešķiršana un savākto atkritumu maisu izvešana notiks tikai no publiski izmantojamām teritorijām.

Patlaban jau zināms, ka talkas 28.aprīlīl notiks pie Laurenču sākumskolas, kā arī Jūdažu centrā. Siguldas novada pašvaldības darbinieki talkos Saules parka teritorijā, sagatavojot vietu un augsni koku stādīšanai – Latvijas simtgades gadā pašvaldība Saules parkā plāno iestādīt 100 ozolus. Atgādinām, ka pērn Saules parkā tika izcirsti bīstamie oši, kurus bija skārusi Chalara fraxinea infekcijas slimība dažādās attīstības fāzēs un kuri apdraudēja parka apmeklētāju drošību.
Savukārt 27.aprīlī Siguldas novada Pašvaldības policijas darbinieki darbosies pie glābšanas stacijas, kur tiks veikta apkārtnes sakopšana un vecā šķūnīša nojaukšana.

Aicina neveidot apstādījumus ārpus īpašumu teritorijas

Pašvaldības speciālisti aicina privātīpašumu un daudzdzīvokļu dzīvojamo namu iedzīvotājiem īpašu uzmanību pievērst ielas malā izvietotajiem stādījumiem, puķu kastēm, akmeņiem, stabiņiem un citiem priekšmetiem, kas apgrūtina ielu ikdienas kopšanu un transporta pārvietošanos. Aicinām namīpašniekus pārstādīt kokus vai krūmus savā teritorijā vai likvidēt tos. Tāpat iedzīvotāji aicināti apzināt savos īpašumos un tiem piegulošajās teritorijās bīstamus kokus un, rūpējoties par savu un apkārtējo drošību, nozāģēt tos, pirms tam saņemot atļauju, ko bez maksas iespējams iegūt Siguldas novada pašvaldības Īpašumu un vides pārvaldības nodaļā.

Ievēro ugunsdrošību un saudzē kaimiņus!

Siguldas novada saistošie noteikumi „Siguldas novada teritorijas un tajā esošo ēku, būvju, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības noteikumi” paredz, ka sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus drīkst dedzināt nelielos daudzumos pavasarī no 15.aprīļa līdz 15.maijam un rudenī no 15.septembra līdz 15.oktobrim, ievērojot ugunsdrošības noteikumus. Pašvaldības speciālisti aicina izvērtēt ugunskuru dedzināšanas nepieciešamību un nepiedūmot apkārtējo vidi. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA „Jumis” piedāvā atbrīvoties no zaļajiem atkritumiem – zāles, lapām, augļiem un dārzeņiem, – ievietojot tos īpaši marķētos 120 litru maisos, kuru cena ir divi eiro. Savukārt lielākam apjomam iespējams iegādāties 1 m3 maisus, kuru cena ir 25 eiro. Maisus iespējams iegādāties apsaimniekošanas uzņēmuma klientu apkalpošanas centrā Rūdolfa Blaumaņa ielā 10.

Iespēja kļūt par videi draudzīgu mājsaimniecību

Siguldas pilsētas SIA „Jumis” iedzīvotājiem piedāvā iespēju kļūt par videi draudzīgu mājsaimniecību un šķirot atkritumus īpašos dzeltenos maisos plastmasas, papīra un metāla iepakojumu, savukārt zaļos maisos – stikla pudeles un burkas. Maisus bez maksas iespējams saņemt uzņēmuma klientu apkalpošanas centrā Rūdolfa Blaumaņa ielā 10. Kad maisi ir pilni, to bezmaksas izvešanu iespējams pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv, un vienoties par datumu, kad maisi tiks paņemti un to vietā atstāti tukši maisi turpmākajai šķirošanai. Stikla un plastmasas iepakojumu iedzīvotāji var bez maksas izmest arī kādā no publiskajiem šķirošanas konteineriem, kuru adreses aplūkojamas šeit. Tāpat atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums piedāvā iespēju būvgružus vai lielgabarīta atkritumus uzkrāt un izvest konteineros vai īpašos maisos. Plašāka informācija pieejama šeit.

Siguldas pilsētas SIA „Jumis” 400 kvadrātmetru lielais atkritumu šķirošanas laukums atrodas Siguldas pagasta „Zemdegās”. Tajā var nodot ne tikai izlietoto iepakojumu, bet arī tetrapakas, polietilēnu, pudeļu stiklu, logu stiklu, metālu, baterijas, akumulatorus, luminiscētās spuldzes un nolietotās elektropreces. Laukums ir atvērts otrdienās no plkst.14.00 līdz 16.00 un sestdienās no plkst.10.00 līdz 14.00.

Lielās talkas dienā, 28.aprīlī, šķirošanas laukums strādās no plkst.10.00 līdz 16.00. Šajā dienā par īpašu cenu – 20 EUR/m3 – būs iespējams nodot lielgabarīta un būvgružu (celtniecības) atkritumus.

Plašāku informāciju par Siguldas pilsētas SIA „Jumis” piedāvātajiem pakalpojumiem Spodrības mēnesī var saņemt, zvanot uz tālruņa numuru 26112288, 67972286 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Māris Smilga
- 2018-04-19 00:16

Ne gluži par talkas tēmu, bet tomēr,manuprāt, aktuāls jautājums.
Būtu nepieciešams padarīt Saules parku par plašāk pieejamu teritoriju siguldiešiem. Pieļauju, ka daudzi pat nezina kur tāds atrodas. Man ir iespaids, ka parku par pikniku vietu izmanto tikai apkārtējo privātmāju iedzīvotāji

Atbilde: Māris Smilga
Administrācija
- 2018-04-20 13:25

Labdien!
Apzinoties Saules parka nozīmi ne tikai apkārtējo māju iedzīvotāju acīs, bet arī kā kultūrvēsturisku Siguldas vērtību, pašvaldība plāno veikt tā atjaunošanas darbus, kuri tiks uzsākti jau šopavasar. Pašvaldības darbinieki Lielās talkas laikā parku plāno attīrīt no nevērtīgajiem krūmājiem. Vasarā plānots sakārtot meliorācijas sistēmu, bet rudenī atjaunot apstādījumus – Latvijas simtgadē iestādot 100 ozolus.
Turpmākajos gados Saules parks, mērķtiecīgi plānojot tā attīstību un apstādījumus, tiks veidots kā atpūtas parks un iecienīta pastaigu vieta, atgūstot vēsturiskajam nosaukumam atbilstošu saturu.
Ar cieņu
Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv administrācija

Pasākumi