×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-18
Pašvaldības pārstāvji, tiekoties ar Zviedrijas olimpisko komiteju, vienojas par memoranda parakstīšanu

Otrdien, 17.aprīlī, Stokholmas pārstāvji tikās ar Latvijas Olimpiskās komitejas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Siguldas novada pašvaldības un bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda” pārstāvjiem, lai turpinātu sarunas par iespēju 2026.gada Stokholmas Ziemas olimpisko spēļu bobsleja, skeletona un kamaniņu braukšanas sacensības rīkot Siguldā. Sarunas laikā Latvijas un Zviedrijas pārstāvji vienojās jūnijā parakstīt sadarbības memorandu.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics sarunas laikā norādīja, ka olimpisko spēļu organizēšanas gadījumā liela atbildība būs ne tikai Latvijas valstij, bet arī Siguldas novada pašvaldībai: „Liels izaicinājums Siguldai būs olimpiskā ciemata izbūve. Tagad tikai esam saņēmuši aprises par to, kam tur jābūt, bet tas mūs nebaida, jo Sigulda aug – jau šobrīd dzīvojamais fonds attīstās. Septiņi gadi līdz olimpiskajām spēlēm ir pietiekošs laiks, lai ar valsts atbalstu izveidotu atbilstošu olimpisko ciematu. Arī novada infrastruktūra jau šobrīd ir daļēji piemērota, tādēļ uzskatu, ka patlaban 2026.gada gada olimpisko spēļu zināmie nosacījumi ir izpildāmi,” teica U.Mitrevics, piebilstot, ka sacensība starp kandidātiem organizēt olimpiskās spēles būs interesanta, bet tieši Zviedrijas kandidatūrai ir potenciāls uzvarēt.

Šobrīd Latvijas pārstāvji sagatavos informatīvu ziņojumu valdībai, lai noteiktu katras iesaistītās puses uzdevumus un finansējuma avotus.

„Šis izaicinājums noteikti prasīs ļoti daudz darba. Runājot par mūsu stiprajām pusēm, tā ir pieredze rīkot augsta līmeņa sacensības. Kamaniņu sportam un bobsleja divniekiem esam gatavi jau tagad. Vājā puse ir bobsleja četrinieki. Mūsu mērķis ir izdarīt darbu tā, lai 2024.gadā, ja Stokholma tiks pie iespējas rīkot olimpiskās spēles, varam aizvadīt pirmās sacensības četriniekiem,” pauda bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda” direktors Dainis Dukurs, norādot, ka iespējamās trases pārbūves izmaksas būs zināmas pēc tam, kad aprēķinus veiks kompānija, kas projektējusi trasi.

Jau ziņots, ka kandidatūru sākuma fāzē, kas ilgs līdz šī gada oktobrim, uz 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu tiks virzītas Grāca un Šlādminga (Austrija), Kalgari (Kanāda), Milāna, Turīna un Kortīna d'Ampeco (Itālija), Saporo (Japāna), Sjona (Šveice), Erzuruma (Turcija) un Stokholma. Mājvieta 2026.gada olimpiskajām spēlēm tiks nosaukta 2019.gada septembrī. Konkurence uz 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanu ir lielākā pēdējā laikā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi