×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2009-02-17
Biedrības „A2” biedrs piedalās Tartu slēpošanas maratonā

Svētdien, 15. februārī veiksmīgi noslēdzās 7. FIS Marathon Cup posms - 38. Tartu maratons, kurā pieteikto dalībnieku skaits abām distancēm pārsniedza 5 200 slēpotājus. 

Biedrības A2 pārstāvis Jānis Teteris arī šajā Worldloppet posmā bija labākais no Latvijas. Neskatoties uz problēmām ar inventāru (Jānim salūza nūja 14. km un pāris kilometrus bija jābrauc ar vienu nūju), 63 kilometrus klasiskā stila slēpojumu J.Tereris veica 3 stundās, 18 minūtēs un 39 sekundēs, kopvērtējumā ieņemot 52. vietu. Pirmajā simtniekā vēl no Latvijas iekļuva Valdis Ukins (74. vieta- 3:23:12) un Rolands Rudzītis (89. vieta 3:27:19). Kopā finišu sasniedza 3665 dalībnieki, no kuriem 81 bija no Latvijas.

Par šī gada uzvarētāju kļuva norvēģu lielmeistars Anders Aukland – 2:57:29, kurš par sešām sekundēm apsteidza savu brāli Joergen Aukland – 2:57:35 un par deviņām sekundēm 2007. gada Tartu maratona uzvarētāju zviedru Jerry Ahrlin – 2:57:38. Astoto vietu ar rezultātu 2:59:05 ieņēma tituliem bagātais norvēģu vecmeistars - Thomas Alsgaard. Lai arī Igaunijā nepiedalījās šīs sezonas FIS Marathon cup līderis Marco Cattaneo, viņš tomēr saglabā līderpozīcijas kopvērtējumā.

Laika apstākļi slēpojuma laikā bija pietiekoši smagi, jo pa nakti svaigi uzsnigušais sniegs tika piebraukts tikai ar priekšējo dalībnieku svaru, kā rezultātā visi distances pirmajā daļā izmantoja tikai divas sliedes, kas izstiepa slēpotāju karavānu desmitiem kilometru garumā. Uzslavas visiem latviešiem, kas pieveica 4. garāko Worldloppet maratonu pasaulē, gan tiem, kas šogad piedalījās pirmo reizi, gan arī mūsu vecmeistariem, kam šī jau bija 17., 18. un arī 21. reize.

Nākamais Worldloppet posms būs 21. – 22. februārī Somijā notiekošais Finlandia Hiihto 50 km slēpojums, bet FIS Marathon cup 8. posms 1. martā būs leģendārais Vasaloppet 90 km slēpojums Zviedrijā, kas pagaidām ir garākais un arī visapmeklētākais maratons pasaulē, kur arī piedalīsies astoņi slēpotāji no Latvijas.
 
Tartu maratona rezultāti – www.tartumaraton.ee
 
 
Ingus Krūmiņš
Biedrība A2

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi