×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-26
Līdz pasaules čempionātam orientēšanās sportā Siguldā – 100 dienas!

Šovasar Rīga un Sigulda kļūs par pasaules orientēšanās galvaspilsētām – Latvijā notiks 35.pasaules čempionāts orientēšanās sportā, kas pulcēs spēcīgākos atlētus no vairāk nekā 50 valstīm. Līdz sacensību startam atlikušas 100 dienas, tāpēc Latvijas Orientēšanās federācija aicina 27.aprīlī plkst.13.00 Turaidas muzejrezervāta smēdē piedalīties čempionāta īpašās piemiņas monētas kalšanā.

„Kas pirms dažiem gadiem šķita vien tāls sapnis, pavisam drīz kļūs par realitāti – 2018.gadā, Latvijas simtgades svinību gadā, Pasaules čempionāts orientēšanās sportā notiks Latvijā! Būt šo starptautisko sacensību organizatoram ir reizē liels gods un liela atbildība,” teic federācijas prezidents Viesturs Tamužs.

Čempionāts notiks no 3. līdz 12.augustam Rīgā, Siguldā un Turaidā, un šāda milzīga mēroga sporta forums Latvijā būs pirmo reizi. Tie būs lielākie orientēšanās svētki visā pasaulē, jo pulcēs daudzus tūkstošu orientēšanās sporta cienītājus un skatītājus. Paralēli 35.pasaules čempionātam notiks atsevišķas sacensības „LATVIA Oweek”, kur ikviens interesents varēs izskriet tos apvidus, kur medaļas sadalīja pasaules spēcīgākie atlēti. Šajās sacensībās parasti piedalās ap 3000 dalībnieku no visas pasaules. Tāpat šajās dienās Latvijā notiks arī Eiropas mežinieku orientēšanās sacensības, kurās piedalās ap 500 meža nozares darbinieku no visas Eiropas, kā arī Pasaules taku orientēšanās čempionāts, kas ir orientēšanās paveids cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

35.pasaules čempionātā orientēšanās sportā tiks izcīnīti 10 medaļu komplekti piecās disciplīnās. Aizraujošas solās būt sprinta disciplīnas, kas notiks Vecrīgā un Āgenskalnā, bet meža distances būs Siguldas apkārtnē. Šo distanču arēnas tiks izvēlētas tā, lai sacensības būtu interesanti vērot līdzjutējiem un televīzijas skatītājiem. Siguldā sacensību centrs būs trase Laurenčos, bet Turaidā – Dziesmu dārzs.

Pasaules čempionāta orientēšanās sportā programma:

  • 4.augusts sprinta kvalifikācija Rīgā;
  • 4.augusts sprinta fināls Rīgā;
  • 5. augusts sprinta stafete Rīgā;
  • 7.augusts vidējā distance Sigulda;
  • 9.augusts stafete Turaida;
  • 11.augusts garā distance Turaida.

Gan pasaules čempionāta orientēšanās, gan pasaules čempionāta taku orientēšanās atklāšana notiks Vecrīgā, Rātslaukumā.

35.pasaules orientēšanās čempionātu organizē Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Siguldas novada, Rīgas, Daugavpils un Krimuldas novada pašvaldību.

Par pasaules čempionātu orientēšanās sportā

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā ir lielākās starptautiskās sacensības orientēšanās sportā. Čempionāti notiek kopš 1966.gada, un kopš 2003.gada tie notiek katru gadu. Pasaules čempionātos sacensības notiek garajā distancē, vidējā distancē, sprintā un stafetē, kā vīriešiem tā sievietēm.

Latvijas sportistu lielākais panākums ir Edgara Bertuka 2012.gada Pasaules čempionātā Šveicē izcīnītā zelta un bronzas medaļa. Tā bija pirmā Latvijas (un arī Baltijas valstu) sportistu izcīnītā uzvara un medaļa Pasaules čempionātos pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas (1989.gadā, pārstāvot PSRS, medaļu izcīnīja Alīda Ābola). 2013.gada čempionātā, kurš notika Somijā, Bertuks izcīnīja vēl vienu bronzas medaļu.

2017.gada pasaules čempionātā, kas notika Igaunijā Latvijas vīriešu izlase (Andris Jubelis, Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks) ieņēma 7.vietu, savukārt sieviešu komanda (Inga Dambe, Laura Vīķe, Sandra Grosberga) — 5.vietu, kas ir augstākais rezultāts, kādu Latvijas komanda sasniegusi pasaules čempionātos. Individuāli labāko vietu sasniedza Inga Dambe vidējā distancē, ieņemot augsto 11.vietu.

 

 

 

 



Informāciju sagatavoja:
Latvijas Orientēšanās federācija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi