×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-26
Noslēgusies badmintona līgas sezona

Aizvadītās nedēļas nogalē ar pēdējo posmu Siguldas Sporta centrā noslēdzās „YONEX” Latvijas apvienotās badmintona līgas devītā sezona, kur kopumā startēja vairāk nekā 200 spēlētāji no Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Indijas, Šrilankas un Zviedrijas.

Labākie tika noteikti astoņās nominācijās. Papildu bonuss jau esošajām nominācijām bija jauniešu izveidotās grupas U-11 un U-13, kurās gan necīnījās par kopvērtējumu, bet izcīnīja balvas atsevišķos posmos.

Dažādu iemeslu dēļ pēdējā posmā piedalījās nedaudz mazāk badmintonistu, nekā vidēji katrā posmā, bet pretendenti uz goda pjedestālu kopvērtējumā piedalījās gandrīz visi. Lai noslēgumā izcīnītu vietu godalgotajā trijniekā, no sešiem iespējamajiem posmiem bija jāpiedalās vismaz piecos. Piemēram, valmieriete Una Berga dāmu A grupā uzvarēja visos trijos posmos, kuros startēja, bet noslēgumā ar to pietika vien 8.vietai, bet Diānai Stognijai trijniekam nepietika pat ar četriem posmiem. Līdzīga situācija bija vīriešu C grupā, kurā Indijas pārstāvis Pravīns Kanna Mutukrišnans uzvarēja visos trīs startējušajos posmos, bet kopvērtējumā ar to pietika tikai 6.vietai.

Vīriešiem A grupā pēc ilgāka laika nespēlēšanas kopvērtējumā uzvarēja siguldietis Artūrs Akmens. Jāpiebilst, ka uz uzvaru A grupā pirms pēdējā posma pretendēja trīs badmintonisti. Savā ziņā fināls par uzvaru kopvērtējumā notika starp diviem no pretendentiem, kuri tikās savā starpā spēlē par 3.vietu – Artūrs Akmens divos setos uzveica Paulu Gurecki (sezonas noslēgumā ierindojās 2.vietā) un jau priekšlaicīgi nodrošināja uzvaru kopvērtējumā negaidot fināla iznākumu, kurā iekļuvušais Andis Bērziņš arī divos setos zaudēja Reinim Krauklim un noslēdza sezonu 3.vietā.

A grupā dāmām noslēgumā izvērtās par īstu trilleri – četras labākās katra no katras atpalika par vienu punktu. Nedaudz labākā pozīcijā pirms pēdējā posma atradās Amanda Azarova, kura iekrāja nelielu handikapu attiecībā pret pārējām dalībniecēm (tuvākā sekotāja atradās 12 punktu attālumā). Tāpēc pēdējā posmā, lai uzvarētu kopvērtējumā, pietika ar 5.vietu, izcīnot 205 punktus. 2. un 3.vietās sarindojās vēl divas siguldietes – attiecīgi Annija Rulle-Titava un Arta Priedniece.

Vīriešu B grupā pirms pēdējā posma stabils līderis bija jēkabpilietis Uldis Dzirkalis, kuram pietiktu ar vienkāršu līdzdalību. Tomēr Uldis izvēlējās startēt raketlona sacensībās Čehijā, pārstāvot Latviju, un šo izdevību mēģināja izmantot B grupu jau iepriekš uzvarējušais Mārtiņš Graudums no Rīgas. Lai uzvarētu kopvērtējumā Mārtiņam derēja tikai uzvara, ko viņš arī īstenoja. Tā īsti neviens šajā posmā nespēja to apdraudēt, jo Mārtiņš visas spēles uzvarēja divos setos. Pie 3.vietas kopvērtējumā tika šajā posmā veiksmīgi spēlējošais Edgars Saulītis – to viņam nodrošināja izcīnītā 3.vieta posmā. Jāpiebilst, ka Edgars vēl tuvāk 3.vietai kopvērtējumā bija pērnajā sezonā (arī pirms pēdējā posma), kad zaudēja tādu iespēju kļūdoties aprēķinos. Jāpiebilst, ka uz 3.vietu pretendēja arī siguldietis Alens Zandovskis, bet tik nepieciešamajā uzvarā spēlē par 5.vietu zaudēja un arī atvadījās no godalgoto trijnieka.

Dāmu B grupā kopvērtējumā drošu uzvaru izcīnīja Diāna Lenceviča no Siguldas. 2.vietā ierindojās valmieriete Arīna Babre, kura pamanījās startēt abās dāmu grupās, bet pārliecinoši 3.vietā sezonu noslēdza Inga Jaunīte no Cēsīm.

C grupā vīriešiem visi kopvērtējuma dalībnieki par vietu trijniekā varēja justies droši, atlika noskaidrot tikai secību. Vismazāk bažu bija par 1.vietu – Dāvim Strazdiņam (Sigulda) tai pietika ar 3.vietu posmā. 2.vietas liktenis izšķīrās starp Viktoru Ivanovu (Cēsis) un Artūru Dzirkali (Jēkabpils). Uzvarot ilgā trīs setu cīņā posma 1/2finālā savā starpā, par sudraba laureātu noslēgumā kļuva Viktors, atstājot Artūru ar bronzu.

Vīriešu dubultspēlē par uzvarētājiem kopvērtējumā kļuva vecmeistari Aigars Bedrītis un Mārtiņš Kažemaks. Šī bija viena no retajām reizēm kopvērtējumā, kad 2.vietu izcīnīja tikai viens badmintonists Jānis Malnačs, jo 3.vietā palikušie brāļi Mārtiņš un Pauls Penkes savāca vienādu punktu summu.

Dāmu dubultspēlēs pārliecinošu uzvaru izcīnīja Diāna Stognija un Amanda Azarova, kaut arī abas kopīgā duetā startēja tikai pusē no posmiem. Par 2.un 3.vietu kopvērtējumā jau bija daudz sīvāk cīņa un uz tām pirms pēdējā posma vēl pretendēja četri pāri. Nedaudz veiksmīgākas izrādījās siguldietes Amanda Sofija Grosberga un Marta Brengule ieņemot 2.vietu, bet trešās palika Terēze Balode un Inese Preinberga tikai par vienu punktu apsteidzot citas siguldietes Artu Priednieci un Diānu Aleksejevu.

Jauktajās dubultspēlēs pie uzvaras tika Mārtiņš Kažemaks un Diāna Stognija. Attiecīgi 2.vietā sezonu noslēdza Alens Zandovskis un Marta Brengule, bet trešie finišēja Dāvis Strazdiņš un Anna Kupča, pierādot, ka, lai ieņemtu augstu vietu var pietikt ar izturību visas sezonas garumā – līdzdalību visos posmos.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi