×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-26
Pediatra konsultācijas Siguldas slimnīcā turpmāk būs pieejamas brīvdienās un svētku dienās

Siguldas novada pašvaldība informē, ka no 1.maija mainīsies kārtība, kādā būs iespēja saņemt pediatra ambulatorās konsultācijas Siguldas slimnīcā. Turpmāk pediatra konsultācijas akūtos gadījumos slimnīcas uzņemšanas nodaļā būs pieejamas brīvdienās un svētku dienās no plkst.10.00 līdz 18.00.

Siguldas novada pašvaldība 21.aprīlī saņēmusi iesniegumu no SIA „Siguldas slimnīca” valdes locekļa Valda Siļķes, kurš informē, ka turpināt pieņemt pacientus pie pediatra neonatologa slimnīcas uzņemšanas nodaļā līdzšinējā kārtībā nav iespējams. Ārsti līdz šim sniedza konsultācijas slimnīcas uzņemšanas nodaļā ārpus ģimenes ārstu darba laika, savienojot to ar darbu Siguldas slimnīcas dzemdību nodaļā, kas ir ārstu primārais darbs – rūpēties par nodaļas jaundzimušo veselību un dzīvību.

„Ārsti uzsver, ka bijuši gadījumi, kad vecāki agresīvi un ar pārmetumiem pieprasa pakalpojumus, kurus ārstniecības iestāde nevar nodrošināt, kā arī daļa no bērnu vecākiem neizprot pediatra neonatologa darba prioritātes un pakalpojuma sniegšanas būtību – slimnīca nav iestāde, kurā vērsties ar ikdienišķiem ārstniecības jautājumiem, kas ir tiešā ģimenes ārstu kompetencē. Saskaroties ar vairāku vecāku neiecietīgu attieksmi un nevēlēšanos saprast, ka ārsts no dzemdību nodaļas būs jāpagaida jaundzimušā veselības dēļ, jau vairāki ārsti neonatologi uzrakstījuši atlūgumus,” norāda slimnīcas valdes loceklis Valdis Siļķe.
 

Pašvaldība algos pediatru

Izvērtējot līdz šim apkalpoto pacientu plūsmu, tika analizēti diennakts laiki, kad veikta konsultācija, kā arī nedēļas diena. Konstatēts, ka ārsta konsultācijas Siguldas slimnīcas uzņemšanas nodaļā saņēmuši līdz 12 bērniem brīvdienā vai svētku dienā, savukārt darba dienās konsultācijas nav vēlējies saņemt neviens vai tie ir bijuši viens līdz trīs bērni.

Lai turpinātu nodrošināt novadā deklarētajām ģimenēm pediatra konsultāciju pieejamību akūtās situācijās, Siguldas novada pašvaldība panākusi vienošanos ar Siguldas slimnīcu par iespēju nodrošināt pediatra pieņemšanu slimnīcas uzņemšanas nodaļā laikā, kad tas ir visnepieciešamākais pēc šī brīža uzskaitītajiem pacientiem. No 1.maija šī pakalpojuma sniegšanai pašvaldības algots pediatrs pacientus pieņems brīvdienās un svētku dienās no plkst.10.00 līdz 18.00 un būs pieejams visu laiku, nesavienojot darbu ar pienākumiem dzemdību nodaļā.
 

Kādas konsultācijas sniegs pediatrs?

Pediatrs konsultācijas laikā noteiks diagnozi un nozīmēs sākotnējo ārstēšanu, bet turpmāko bērnu novērošanu un ārstēšanu veiks ģimenes ārsts. Siguldas slimnīcā pie pediatra nepieciešamības gadījumā varēs veikt inhalācijas un intramuskulāras injekcijas, saņemt recepti bērna vecumam atbilstošiem medikamentiem. Stacionāra pakalpojumi ar sistēmu uzlikšanu bērniem, kā arī analīžu nodošana slimnīcas piedāvātajos pediatra pakalpojumos neietilps.

Savukārt smagos akūtos gadījumos vecāki tiek aicināti bez kavēšanās zvanīt neatliekamajai medicīniskai palīdzībai.

Lai saņemtu ikdienas konsultācijas bērnu veselības aprūpē, vecāki aicināti sazināties ar saviem ģimenes ārstiem vai zvanīt uz bezmaksas ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa numuru 66016001 darbdienās no plkst.17.00 līdz 8.00, brīvdienās un svētku dienās visu diennakti. Siguldas slimnīcas vadītājs norāda, ka likumdošana paredz, ka ģimenes ārstiem jānodrošina viena stunda katru darba dienu akūti slimu pacientu konsultācijām. Ja ģimenes ārsts nenodrošina šādu pakalpojumu, aicinām vērsties Veselības inspekcijā.
 

Līdz šim apkalpoti vairāk nekā 140 pacientu

Siguldas novada pašvaldība un SIA „Siguldas slimnīca” sadarbību pediatra pakalpojuma pieejamības veicināšanai uzsāka 1.martā un līdz šim brīdim pediatra neonatologa ambulatoro palīdzību saņēmuši vairāk nekā 140 mazo pacientu, savukārt šajā pašā laikā dzemdību nodaļā piedzimuši vairāk nekā 175 jaundzimušie, kas radījis lielu slodzi neonatologam, kurš piedalās gan dzemdību nodaļas, gan arī uzņemšanas nodaļas darbā vienas maiņas laikā.

Šo divu mēnešu laikā uzņemšanas nodaļā pediatrs neonatologs pacientus pārsvarā konsultējis par augšējo elpošanas ceļu vīrusu infekcijām un gremošanas traucējumiem, kā arī par akūtu urīnceļu iekaisumu, gastroenterītu un vidusauss iekaisumu. Pēc pediatra apskates ievietošanai Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā šajā periodā ir nosūtīti seši bērni.

Projekta īstenošanai pašvaldība piešķīrusi finansējumu vairāk nekā 17 tūkstošu eiro apmērā.

Jāatgādina, ka ikdienā Siguldas slimnīcas uzņemšanas nodaļā diennakts režīmā strādā steidzamās medicīniskās palīdzības punkts, kas sniedz ambulatoru palīdzību akūtu traumu un terapeitisku saslimšanu gadījumos.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi