×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-26
Sanāksmē pārrunā mācību procesa organizāciju būvniecības laikā

Uzsākot Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa būvniecības un pašreizējās skolas ēkas pārbūves pirmo posmu, jau aprīļa beigās notiks teritorijas Ata Kronvalda ielā 7 sagatavošana un būvlaukuma ierīkošana. Plānots, ka būvdarbi tiks uzsākti jau drīzumā un pirmās kārtas būvdarbi turpināsies līdz nākamā gada vasarai, arī mācību gada laikā, tāpēc īpaša uzmanība tiks pievērsta skolēnu un skolas personāla drošībai, kā arī būvniecības darbu organizēšanai, lai netiktu traucēts mācību process, piemēram, eksāmenu laikā tiks ierobežoti būvdarbi, kas rada troksni.

Patlaban notiek diskusijas par optimālāko mācību procesa organizēšanu un laiku, kad Siguldas Valsts ģimnāzija pārcelsies uz ēku Ata Kronvalda ielā 7, bet Siguldas pilsētas vidusskola, iegūstot plašākas telpas, darbu turpinās Krišjāņa Barona ielā 10, kur jau šobrīd atrodas Siguldas pilsētas vidusskolas 1.–4.klašu korpuss. Jau notikusi tikšanās ar Siguldas pilsētas vidusskolas skolotājiem un vecākiem, lai apspriestu mācību procesa norisi Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa būvniecības un Ata Kronvalda ielas skolas ēkas renovācijas laikā. Tā kā tikšanās laikā izskanēja priekšlikums organizēt mācību procesu citādi, nekā iepriekš plānots, veicot skolu maiņu nevis 2019.gadā pēc jaunā korpusa pabeigšanas, bet jau šajā vasarā, 25.aprīlī Siguldas Valsts ģimnāzijā notika pašvaldības un ģimnāzijas darbinieku un vecāku tikšanās, lai izvērtētu visus priekšlikumus un pieņemtu racionālāko lēmumu. Uz sanāksmi bija ieradušies arī Siguldas pilsētas vidusskolas pārstāvji, lai spriestu par aizvadītajā nedēļā izskanējušo priekšlikumu.

Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns sniedza argumentētu atbildi, kādēļ pārvākšanās uz Siguldas pilsētas vidusskolas ēku jau nākamajā mācību gadā nav iespējama laika un telpu trūkuma, kā arī finansiālu un saimniecisku iemeslu dēļ. Ņemot vērā, ka sākotnējā koncepcija par būvniecības gaitu un abu izglītības iestāžu maiņu tika apspriesta un apstiprināta, piedaloties visām iesaistītajām pusēm, pusotru mēnesi pirms mācību gada beigām šāds solis būtu nepārdomāts un neracionāls.

Jāpiebilst, ka ne tagadējā Siguldas pilsētas vidusskolas ēka, ne jaunais korpuss, kura būvniecībai teju jāuzsākas, nav pietiekami ietilpīgas, lai varētu pilnībā uzņemt Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu skaitu. Tas nozīmē, ka arī pēc sākotnēji apstiprinātās koncepcijas vismaz gadu ģimnāzijā mācību process būs apgrūtināts telpu trūkuma dēļ. Siguldas pilsētas vidusskolas piedāvājums bija šo procesu paildzināt vēl par gadu, pievienojot ģimnāzijai vēl vienu papildu pārvākšanās reizi.

Saprotot, ka sakarā ar izglītības iestāžu tīkla reorganizāciju abām skolām šie divi turpmākie mācību gadi radīs neērtības, taču rezultāts būs tā vērts, noslēgumā tika piedāvāti divi tālākās darbības varianti:

  • rīkoties pēc sākotnēji visu iesaistīto pušu apstiprinātā plāna par jaunā korpusa būvniecības uzsākšanu 2018.gada pavasarī, kas ļautu 2019./2020.mācību gada sākumā Siguldas Valsts ģimnāzijai ievākties jaunajās telpās, atbrīvojot ēku Krišjāņa Barona ielā 10, lai to varētu pārņemt Siguldas pilsētas vidusskola, un būtu iespējams uzsākt Ata Kronvalda ielas ēkas rekonstrukciju;
  • izveidot divu maiņu sistēmu, lai Siguldas Valsts ģimnāzijas ēku Krišjāņa Barona ielā, notiekot jaunā korpusa būvniecībai, varētu vienlaicīgi apdzīvot abas skolas, un nevienai no tām nebūtu jāatrodas blakus būvlaukumam.

Nedēļas laikā pašvaldības un abu skolu vadība sola nonākt pie optimālākā risinājuma.

Informāciju sagatavoja:
Juta Upīte

Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi