×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-26
Vasaras sezonas atklāšana Turaidā

Atklājot vasaras sezonu, Turaidas muzejrezervāts 1.maijā aicina izbaudīt brīvdienu Turaidas vēsturiskajā centrā, iepazīstot vēstures stāstus tūkstoš gadu garumā, izzinot vairāk nekā 35 ekspozīcijas dažādās ēkās un brīvdabā, sajūtot pavasara dvesmu Dainu kalnā un vērojot Gaujas senielejas skatus no pils Galvenā torņa.

Ikviens apmeklētājs no plkst.11.00 līdz 17.00 aicināts piedalīties orientēšanās spēlē „Turaidas pils noslēpumi”, kuras laikā būs iespēja interaktīvā veidā iepazīties ar atsevišķiem krājuma priekšmetiem, ekspozīciju un interjera elementiem, kā arī apmeklēt šogad atvērtos pils ziemeļaustrumu stūra pagrabus un apskatīt pili no jaunas skatu terases.

Šajā dienā un arī visu vasaras sezonu Turaidas muzejrezervātā mākslas telpā darbosies Siguldas mākslinieks Elmārs Gaigalnieks, piedāvājot apmeklētājiem iepazīt smilšu gleznu tapšanas brīnumu, iegūt pastelī vai eļļā gleznotu savu portretu un izbaudīt nesteidzīgas sarunas par mākslu.

1.maijā, uzrādot Siguldas novada iedzīvotāju ID karti un Krimuldas novada iedzīvotāju ID karti, Turaidas muzejrezervātu iespējams apmeklēt bez maksas.

Turaidas muzejrezervāts no 1.maija līdz 30.septembrim būs atvērts katru dienu bez brīvdienām no plkst.9.00 līdz 20.00. Būs aplūkojamas ekspozīcijas brīvdabā, Turaidas pilī, baznīcā, Dārznieka mājā un muižas saimnieciskā centra ēkās, kas atspoguļo Turaidas vēsturiskā centra attīstību tūkstoš gadu garumā Latvijas un Eiropas notikumu kontekstā.

Muižas smēdē būs iespēja satikt kalēju Andri Ščeglovu, bet muzeja Apmeklētāju centra pagrabiņā nobaudīt kafejnīcas „Mr.Biskvīts” pagatavoto aromātisko kafiju, garšīgās kūkas un smalkmaizītes.


Informāciju sagatavoja:
Anda Skuja
Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi