×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-27
Līdz gada beigām pie daudzdzīvokļu namiem jāuzstāda slēgtas atkritumu konteineru novietnes

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem „Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā”, Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka līdz gada beigām jāizveido slēgta tipa atkritumu konteineru novietnes pie daudzdzīvokļu namiem.

Siguldas novadā daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājiem līdz 2019.gada 1.janvārim pagalmos jāizveido slēgta tipa atkritumu konteineru novietnes. Tās var veidot gan viena daudzdzīvokļu māja, gan vairākas kopā, taču ne vairāk kā viena kvartāla ietvaros. Slēgta tipa atkritumu konteineru novietnēs būs jānodrošina vieta gan nešķiroto, gan šķiroto atkritumu konteineriem – papīram, stiklam, plastmasai, metālam, ja sadzīves atkritumu dalītās vākšanas punkts nav izvietots dzīvojamo ēku kvartāla robežās. Atkritumu konteineru novietnēm būs jāatrodas vismaz desmit metrus no dzīvojamās mājas logiem, vietā, kas ērti sasniedzama iedzīvotājiem un kur tām netraucēti var piekļūt atkritumu apsaimniekotāju specializētais transports.

Atgādinām, ka slēgta tipa atkritumu konteineru novietņu novietojums un būvniecība jāsaskaņo pašvaldības Būvvaldē.

Palielinoties valsts noteiktajam dabas resursu nodoklim, līdz 2020.gadam Latvijā būtiski pieaugs maksa par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, tādēļ iedzīvotājiem savlaicīgi jāuzsāk atkritumu šķirošana. Šķirojot atkritumus un pārstrādājot otrreiz izmantojamos materiālus – papīru, plastmasas pudeles un stiklu, ir iespējams būtiski samazināt atkritumu poligonos apglabājamo atkritumu daudzumu. Līdz 2020.gadam šķiroto atkritumu apjomu novadā plānots palielināt no pašreizējiem 10% līdz 70% no kopējā sadzīves atkritumu apjoma.

Plašāku informāciju par slēgta tipa atkritumu konteineru novietņu izbūvi aicinām saņemt pie pašvaldības aģentūras pilsētvides plānotājas Zanes Gateres, rakstot uz e-pasta adresi zane.gatere@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67071335.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi