×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-27
Siguldu, Krimuldu un Turaidu atkal vieno vislatviskākais tilts

Gatavojoties Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai, ko visā Latvijā svinēs 4.maijā, kopš aprīļa beigām tiltu pār Gauju Siguldā atkal rotā  20 sarkanbaltsarkanie karogi.

Pēc tilta rekonstrukcijas pērnā gada septembrī, tas tika rotāts ar ozolzaru vijām un karogiem, tāpat kā 1937.gadā, kad to atklāja. Valsts karogiem rotātais tilts kļuva par vienu no fotografētākajiem objektiem zelta rudens laikā un izpelnījās Siguldas iedzīvotāju un viesu simpātijas. Tādēļ arī šogad, atzīmējot Latvijas simtgadi, Siguldas novada pašvaldība tiltu visa gada garumā rotās ar valsts karogiem.

Tilts pār Gauju, kas būvēts 1937.gadā un pērn piedzīvoja vērienīgu rekonstrukciju, ir unikālas konstrukcijas būve Latvijā, kas balstās uz trīs vairāk nekā 35 metrus platiem lokiem. Tas savieno trīs vēsturiskas un ainaviskas vietas – Siguldu, Turaidu un Krimuldu. Tilta kopējais garums ir 153 metri, bet augstums virs upes pārsniedz 16 metrus.

Jau ziņots, ka 4.maijā, svinot Baltā galdauta svētkus, no plkst.17.00 siguldieši un pilsētas viesi tiek aicināti uz Maija parku, lai pie teritorijā izvietotiem balti klātiem galdiem baudītu līdzi paņemtās uzkodas, spēlētu tradicionālās latviešu spēles, sacenstos zināšanās par Siguldu un svētku vakaru pavadītu īstā zaļumballē, kurā spēlēs Siguldas novada pūtēju orķestri un bigbends „Sigulda”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi