×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-04-29
Izkaltas pasaules čempionāta orientēšanās sportā piemiņas monētas

3.augustā sāksies viens no šī gada visvērienīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā – Pasaules čempionāts orientēšanās sportā, kas notiks no 3. līdz 12.augustam Rīgā, Siguldā un Turaidā. Iesildot šo pasaules mēroga sporta notikumu, 27.aprīlī Turaidas muzejrezervāta smēdē tika izkaltas īpašas čempionāta piemiņas monētas.

Pasākuma dalībnieku vidū bija čempionāta rīkotāji: Latvijas Orientēšanās federācijas, Siguldas, Rīgas un Krimuldas pašvaldību pārstāvji, kā arī Latvijas valsts simtgades biroja, Turaidas muzejrezervāta vadība, orientēšanās sporta entuziasti un citi.

Viesi atraktīvā gaisotnē izmēģināja orientēšanās sporta pamatus, bet pēc tam devās uz smēdi, lai būtu aculiecinieki, kā kalējs Andris Ščeglovs izkaļ pasaules čempionāta piemiņas monētas. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja arī pašiem izkalt divu veidu monētas – ar pasaules čempionāta logo vai LV100 logo. Monētas otrajā pusē bija iespēja izvēlēties kādu no Latvju rakstu simboliem.

„Organizēt prestižo pasaules čempionātu ir ļoti liels gods. Sarīkot šīs sacensības Latvijas simtgadē, turklāt Latvijas skaistākajās vietās – Siguldā, Turaidā un Vecrīgā – bija Latvijas Orientēšanas federācijas iepriekšējā prezidenta Pētera Apiņa vīzija. Nu tā ir piepildījusies un līdz sacensību startam palikušas tikai 100 dienas. Protams, ir neliels satraukums, taču esmu pārliecināts, ka viss notiks visaugstākajā līmenī. Būs jauki!” uzsvēra Latvijas Orientēšanās federācijas prezidents Viesturs Tamužs.

Savukārt 35.pasaules čempionāta direktors Jānis Lazdāns ar prieku pauda, ka Starptautiskā orientēšanās federācija apstiprinājusi, ka uz sacensību TV tiešraidēm jau tagad pietiekušās astoņas valstis. „Bez Latvijas tās ir Somija, Šveice, Čehija, Austrija, Igaunija, Zviedrija, Spānija, un būs vēl. Tā ir milzīga reklāma Latvijai, Siguldai, Turaidai un Vecrīgai, jo iepriekšējo čempionātu pieredze rāda, ka šīm tiešraidēm ir ievērojama skatītāju auditorija. Ja aizvadītā gada pasaules čempionātā Igaunijā piedalījās 48 valstis, tad mēs sagaidām, ka pie mums startēs jau 50 valstis. Tas nozīmē, ka ieradīsies vismaz 600 cilvēku – sportisti un viņu pavadošais personāls. Esam rezervējuši visas Siguldas viesnīcas un divas viesnīcas Rīgā – un tās visas ir jau aizpildītas,” piebilda Jānis Lazdāns.

Par pasaules čempionātu orientēšanās sportā

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā ir lielākās starptautiskās sacensības orientēšanās sportā. Čempionāti notiek kopš 1966.gada, un kopš 2003.gada tie notiek katru gadu. Pasaules čempionātos sacensības notiek garajā distancē, vidējā distancē, sprintā un stafetē, kā vīriešiem tā sievietēm.

Latvijas sportistu lielākais panākums ir Edgara Bertuka 2012.gada Pasaules čempionātā Šveicē izcīnītā zelta un bronzas medaļa. Tā bija pirmā Latvijas (un arī Baltijas valstu) sportistu izcīnītā uzvara un medaļa Pasaules čempionātos pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas (1989.gadā, pārstāvot PSRS, medaļu izcīnīja Alīda Ābola). 2013.gada čempionātā, kurš notika Somijā, Bertuks izcīnīja vēl vienu bronzas medaļu.

2017.gada pasaules čempionātā, kas notika Igaunijā Latvijas vīriešu izlase (Andris Jubelis, Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks) ieņēma 7.vietu, savukārt sieviešu komanda (Inga Dambe, Laura Vīķe, Sandra Grosberga) — 5.vietu, kas ir augstākais rezultāts, kādu Latvijas komanda sasniegusi pasaules čempionātos. Individuāli labāko vietu sasniedza Inga Dambe vidējā distancē, ieņemot augsto 11.vietu.

 

 


 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi