×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-03
Siguldiešiem sasniegumi Rubika kubu ātrlikšanas sacensībās

28.aprīlī Rīgā notika Rubika un tamlīdzīgu kubu ātrlikšanas sacensības „Rīga Open 2018”. Tajās piedalījās dalībnieki gan no Latvijas, gan citām valstīm. Siguldu pārstāvēja deviņu aktīvu jauniešu komanda, kas 63 dalībnieku konkurencē guva lieliskus sasniegumus.

Tika sadalīti seši medaļu komplekti dažādās disciplīnās un no tiem uz Siguldu tika atvestas piecas godalgas. Jēkabs Janovs ieguva 1.vietu Pyraminx disciplīnā (4,54 sekundes), Francis Daniels Veģeris izcīnīja 2.vietu Skewb disciplīnā (5,73 sekundes) un 3.vietu 2x2 disciplīnā (4,71 sekundes), bet Mikus Lembergs ierindojās 2.vietā 2x2 disciplīnā (3,80 sekundes), kā arī izcīnīja 1.vietu un sasniedza jaunu oficiālu Latvijas rekordu vispopulārākajā 3x3 disciplīnā, saliekot Rubika kubu 10,26 sekundēs.

Rubika kubu ātrlikšanas sacensības pasaulē notiek jau sen, tomēr Latvijā savu popularitāti guvušas tieši pēdējos gados. Tāpat kā sportā, arī šeit sacensību rezultātus bieži izšķir tikai sekunžu simtdaļas. Visvairāk dalībnieku parasti piedalās klasiskajā Rubika kuba 3x3 disciplīnā, kā arī mazliet vieglākajās 2x2 un Pyraminx disciplīnās. Pamazām popularitāti gūst arī lielo kubu disciplīnas: 4x4, 5x5, 6x6 un pat 7x7.

Siguldā ir izveidojusies spēcīga jauniešu komanda, kas aktīvi trenējas savā starpā un piedalās sacensībās arī ārpus Latvijas. Komandas līderis ir Jēkabs Janovs, kurš ar savu aizrautību un mērķtiecību spējis ieinteresēt šajā prāta un pirkstu veiklības nodarbē ne vienu vien jauno siguldieti. Jēkabs Janovs ir arī Latvijas rekorda ieguvējs Skewb un Square-1 disciplīnās. Vasarā notiks sacensības „Sigulda Open 2018”, kur dažādās disciplīnās aicināts piedalīties ikviens, kurš prot salikt Rubika vai citu tamlīdzīgu kubu.

Informāciju sagatavoja:
Inita Lemberga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi