×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-07
Kultūras un mākslas telpa „Siguldas tornis” uzsāk 10.darbības sezonu

5.maijā ar Zigurda Zuzes grafiku, Voldemāra Gudovska akvareļu un Aivara Riekstiņa emaljas un rotu izstādi atklāta kultūras un mākslas telpas „Siguldas tornis” 10.sezona.

Aivars Riekstiņš

Aivars Riekstiņš izglītību ieguvis Rīgas lietišķās mākslas vidusskolā, Igaunijas Mākslas universitātē, 1979.gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju. 1999.gadā ieguvis izglītības zinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātē. 2003.gadā ieguvis humanitāro zinātņu grādu mākslā dizainā Latvijas Mākslas akadēmijā. Ir strādājis par zīmēšanas pasniedzēju Rīgas dizaina un mākslas vidusskolā. Daudzi darba gadi ir pavadīti strādājot par pasniedzēju Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes Tēlotājas mākslas katedrā. Bijis Mākslinieku savienības biedrs

Aivars Riekstiņš pamatā strādā rotu dizaina nozarē, bet šajā izstādē izstādīti darbi, kas gatavoti karstās emaljas tehnikā, kā arī mazās formas.

Voldemārs Gudovskis

Mākslinieks Voldemārs Gudovskis (siguldiešiem zināms arī kā „Gudiņš”) profesionālo izglītību ieguvis E.Jurķeļa, N.Petraškeviča, H.Blunava studijās. Kopš 1930.gada dzīvi vadījis Siguldā, strādājis dažādas darba vietās un aktīvi veicinājis Siguldas mākslas dzīvi. Voldemārs Gudovskis daudzu gadu garumā bijis Siguldas tēlotāja mākslas studijas vadītājs, Turaidas muzejrezervāta ekspozīciju mākslinieciskais autors un iekārtotājs, daudzus gadus organizējis Mākslas dienas, piedalījies arī Siguldas pilsētas mākslinieciskajā noformēšanā un darbojies lietišķās grafikas jomā, arī scenogrāfijā. Izstādēs piedalījās kopš 1954.gada un Latvijas Mākslinieku savienības biedrs bijis no 1981.gada.

Voldemārs Gudovskis gleznojis gan eļļas, gan pasteļa tehnikās, bet galvenokārt strādājis akvareļa tehnikā. Latviešu glezniecībai raksturīgajā tonalitātē un niansētās krāsu izpausmēs visvairāk radījis ainavas, īpaši iecienīti māksliniekam bijuši Siguldas un Gaujas motīvi. Voldemāra Gudovska darbos vitāls vai nostalģisks dabas tēls sev raksturīgajā skaistuma izpratnē vienmēr veidots harmonisks, tverot gadalaiku un dabas norišu nokrāsas.

Mākslinieka darbi ir augstu novērtēti un atrodas Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Kuldīgas novada muzejā, Latgales kultūrvēstures muzejā, Turaidas muzejrezervātā, privātajās kolekcijās un citviet.

Zigurds Zuze

Zigurds Zuze ir dzimis siguldietis un šeit pavadījis arī mūža nogali. Zigurda Zuzes daiļrade sakņojas latviešu vecmeistaru tradīcijās. Mākslinieks strādājis galvenokārt stājgrafikā, pievērsies arī grāmatu grafikai un ilustrējis vairāk nekā 200 izdevumus. Bijis Mākslinieku savienības biedrs un pasniedzējs Latvijas Mākslas akadēmijā.

Izstāde skatāma līdz 27.maijam.
 

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi