×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-08
Ģimnāzijā svin Baltā galdauta svētkus

Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs 2016.gadā pirmo reizi aicināja rīkot Baltā galdauta svētkus par godu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai, ko 1990.gada 4.maijā realizēja Latvijas PSR Augstākā Padome, pieņemot Deklarāciju „Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”. Baltā galdauta svētki Latvijā notiek jau trešo reizi.

Baltā galdauta svētku mērķis ir stiprināt tradīciju pulcēties pie viena galda ģimenes, draugu, kaimiņu vai kopienas lokā, apzināti svinot savas valsts esību un godinot tos, kuri palīdzējuši to radīt un nosargāt. Baltā galdauta svētkus cilvēki rada sev paši, uz tiem katrs nāk ar savu cienastu, kopīgi radot svētku sajūtu. Baltā galdauta svētki atgādina to, ka Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana bija konkrētu cilvēku neatlaidīgas rīcības un drosmes rezultāts.

Siguldas Valsts ģimnāzijā 7.maija audzināšanas stundās arī tika organizēti  klašu Baltā galdauta svētki. Katrai klasei bija brīvas izvēles iespējas, kā šos svētkus svinēt.

Audzinātāja I.Upīte-Dambīte: „7.b klase klāja savu „balto galdautu”, rotātu ar saviem mīļākajiem latvju rakstiem. Pierādījās, ka šāds kopā būšanas mirklis tiešām ir nepieciešams, jo, noskanot zvanam, neviens vēl nesteidzās prom. Bija pārrunājami gan brīvdienu iespaidi Eiropas bērnu un jauniešu kinožūrijas sastāvā, gan nākotnes ieceres – gaidāmais „ZZ čempionāta” fināls.”

Audzinātāja I.Dvinska: „7.c klase Baltā galdauta svētkus atzīmēja mājturības stundā. Skolēni atnesa dažādus gardumus un kopā ar skolotājām A.Milleri un K.Apini uzklāja galdu. Pēc tam visi izspēlēja viktorīnu par Latviju, uzzinot daudz ko jaunu un interesantu.”

8.b klases audzinātāja D.Jēkabsone: „Mēs kopīgi uzklājām galdu, skolēni bija sagatavojuši prezentāciju par 4.maiju, to noklausījāmies, padiskutējām, kopīgi baudījām cienastu”.

Audzinātāja A.Millere: „9.a klases meitenes, sadarbībā ar mājturības un tehnoloģiju skolotāju Kristīni Apini, bija pagatavojušas gardas svētku uzkodas, zēni- sarūpējuši latviskus dzērienus svētku galdam.”

Lai Baltā galdauta svētki kļūst par skaistu un patriotisku tradīciju!

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
Klašu audzinātāju
Metodiskā centra vadītāja I.Berga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi